2 Cazuri de Ebola confirmate in Liberia

ebola-poster-visual-scienceDoua cazuri de virus Ebola au fost confirmate in Liberia, dupa cum a declarat ministrul sanatatii al tarii Walter Gwengiale. Virusul mortal este suspectat ca ar fi ucis 70 de oameni in Guinea, unde a fost raportat pentru prima data izbucnirea pe 23 Marite, fortand Senegalul sa-si inchida granita cu statul african vecin.

Liberia o are in vecinatate si pe Guinea, de asemenea si pe Sierra Leone, unde cateva decese recente ar fi suspectate ca avand legatura cu izbucnirea Ebola.

O femeie care a murit in tinutul Lofa a iesit pozitiva la testul virusului. Aceasta era casatorita cu un barbat din Guinea si s-a intors bolnava dupa ce l-a vizitat in Guinea, a spus Gwenigale. Celalalt pacient este sora femeii decedate, ea este in viata si primeste tratament intr-un centru medical din afara orasului Monrovia. Guvernul Liberian va elibera o declaratie astazi.

Ebola este o boala foarte contagioasa, mortala, contactata in mod obisnuit prin contact fizic cu oamenii infectati sau obiectele contaminate, precum acele. Simtomele includ febra, dureri in piept, greata, diaree si sangerare externa. Nu exista nici un vaccin sau remediu cunoscut pentru virusul Ebola.

Prima data a fost inregistrata in anul 1976 in ceea ce este astazi Republica Democratica Congo, si a omorat pana acum mai mult de 1.500 de oameni. Izbucnirile au fost de asemeni inregistrate in anii 1990 si 2000, cu toate acestea asta este prima izbucnire a virusului Ebola in Africa de Vest.

In concluzie, acest virus a inceput sa se raspandeasca. Sa speram ca in curand se va gasi un antidot pentru aceasta boala, sau cel putin un remediu care sa poata face ceva pentru pacientii care stau si asteapta sa moara. Cu siguranta cu ajutorul tehnologiei si cercetarilor medicale tot mai avansate, se va descoperi la un moment dat un mod de a estompa acest virus si de a nu-i permite sa se raspandeasca.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *