
Tehnologia Cloud este peste tot
Au trecut cativa ani, relativ scurti, de cand tehnologia cloud a devenit parte componenta din economie si in viata oamenilor. Dar in ciuda popularitatii acestei tehnologii, au aparut o serie de mituri in legatura cu modul in care functioneaza aceasta afacere si ce se intampla cu informatiile stocate pe astfel de servere Cloud.
Este destul de greu sa adunam toate miturile ce au aparut pe baza acestui sistem de stocare a datelor insa daca ar fi sa ne rezumam la cele mai importante am regasi urmatoarele mituri:
Mit : Informatiile stocate pe Cloud nu sunt in siguranta,
Din moment ce multa lume apeleaza la aceste servicii de stocare a datelor in ciuda stocarii clasice pe medii clasice cum ar fi hard disk-uri proprii, flash-uri USB. Multe companii cred ca datele stocate sunt mai usor accesibile pentru un eventual haker sau pentru companii care au influente majori in acest domeniu, crezand ca datele confidentiale ar putea fi foarte usor compromise.
In realitate insa, datele stocate pe cloud sunt mult mai bine protejate decat pe orice alt mediu de stocare de date. Pentru companii, situatia este aceeasi, chiar daca tehnologia cloud ar putea avea anumite slabiciuni, insa asa este in cazul oricarui mediu de stocare.
Mit: Exista un singur Cloud
Inca un mit care pare a fi destul de convingator si conform careia notiunea de cloud se refera la un mare sistem de stocare a datelor la nivel mondial.
In realitate exista un numar nedifinit de cloud-uri, atat publice cat si private.
Mit: Stocarea pe Cloud este scump sau iefin
Neintelegerea privind acest lucru vine in general din lumea companiilor mari, unde la prima vedere nu sa ia in considerare cantitatea de date ce ar fi stocate de o companie pe cloud.
Realiatea insa este nici de o parte nici de cealalata. Costurile legate de stocarea informatiilor pe cloud sunt de multe ori cele legate de plata facuta initial la semnarea contractului, pe parcurs preturile putand urca sau scade in functie de companie.
Comentarii