Adevaruri despre fertilitate

Se intampla de foarte multe ori ca unele mamici sa incerce sa ramana insarcinate insa acest lucru sa se intample fara succes. Ele incep sa se documenteze cat mai mult despre acest subiect si intra in panica la un moment dat, in momentul in care visele lor nu se implinesc. Oricum ar fi, este destul de important sa incepi sa te documentezi din lucruri reale si sa nu te increzi in mituri de la unul de la altul.

In continuare, va voi prezenta cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le cunoasteti despre fertilitate si despre perioada ei:

In primul rand, s-a tot auzit despre faptul ca contraceptivele reduc fertilitatea. Ei bine, pilulele conseva fertilitatea mai ales ca trebuie sa va ganditi la faptul ca ele sunt prescrise de catre medici in momentul in care trebuie sa li se regleze endometrioza, menstruatia si alte probleme asociate cu fertilitatea redusa. In cazul contraceptivelr, pilulele cu hormoni pun la pastrare fertilitatea pentru momentul in care te decizi si consideri ca esti pregatita pentru a fi mamica.

O alta problema a femeilor este faptul ca ele cred c daca se vor stradui mai tare si daca vor „munci” mai mult la a face un copil, rezultatul va fi vizibil mult mai repede. Ei bine, aceste lucru nu este deloc adevarat si trebuie sa va ganditi in primul rand ca o sarcina nu este nicicum un post de munca scos intr-un ziar. Daca ramaneti sau nu insarcinata depinde de perioada fertila . Indiferent daca vorbim despre o sarcina pe cale naturala sau despre o inseminare in vitro, trebuie sa fim constienti ca rezultatul nu are nicio legatura cu efectul fauct. Esti singura care detine controlul asupra acestei situatii asa ca nu iti trebuie decat putin noroc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *