Afla ce trebuie sa faci pentru a avea o viata prospera

Cu totii ne dorim o viata cat mai buna, cat mai repede si necesitand cat mai putin efort, insa destinul ni-l cream singuri pentru ca singuri suntem vinovati sau responsabili pentru ceea ce ni se intampla in viata.

A spune „da” in exces si a nu sti sa mai si refuzi din cand in cand nu spune despre tine altceva decat ca vrei sa multumesti pe toata lumea, pentru ca ti-e teama de ce ar crede apoi despre tine. Dar, a invata sa spui „nu”este cel mai reconfortant si eliberator lucru pe care il poti invata in viata asta, dar mai ales sa-l si pui in aplicare.

Mai rar lumea spune „nu” cuiva daca nu are un motiv bun, insa ghici ce? Nu trebuie sa te scuzi si sa te explici cuiva de ce actionezi in acest mod, pentru ca e vorba de decizia ta si tu stii cel mai bine cum merge treaba.

Trebuie sa inveti ca pur si simplu a refuza sa faci ceva este o scuza suficienta. Timpul pe care il ai trebuie sa-l petreci mereu facand doar lucrurile pe care le doresti.

Exagerand cu unele obiceiuri si lucruri pe care faci poate fi amuzant pentru moment, insa efectul odata trecut vei regreta acele actiuni daunatoare. Mancatul, bautul, drogurile in exces, pot dauna unui trai fericit si iti pot cauza numai neplaceri, daca vei continua sa le practici. Cumpatarea este cheia si pe cat de curand vei realiza asta, pe atat de curand mai bun vei deveni.

In legatura cu tinutul cont de parerea celor din jur, doar pentru ca majoritatea oamenilor cred ca un lucru este mai bun decat altul este doar parerea lor si li se aplica doar lor, si daca acestia cred ca e ceva e adevarat si ceva e fals, nu inseamna ca lucrurile stau chiar asa.

O gramada de lume nu are curajul sa-si exprime propriile credinte si pareri, si din cauza asta aleg sa fie de acord cu majoritatea, chiar daca cred in lucrul respectiv sau nu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *