Afla cum iti poti incarca telefonul mobil cu ajutorul energiei solare!

De cate ori nu ti s-a intamplat sa fii pe strada si sa ramai fara baterie la telefonul tau mobil. Pur si simplu in astfel de momente ramai oarecum fara contact cu lumea pe care o cunosti. Nu ar fi asa o mare problema dar uneori se ivesct anumite urgente si nu poti folosi telefonul mobil pe care il ai la dispozitie tocmai din aceasta cauza. Ar fi totusi ceva foarte folositor sa dispune de statii de incarcare mobila, cum gasim in aeroporturi sau in mall-uri.

Aceasta idee a fost ascultata de catre un mare furnizor de servicii de telefonie mobila din Statele Unite ale Amercii, AT&T, care a decis sa amplaseze in oras statii de incarcare mobila. Orasul despre care vorbim este New York, marea metropola americana, unde vor fi amplasate un numar de 45 de astfel de statii de incarcare pe care orice trecator va avea posibilitatea de ale folosi in momentele in care au ramas fara baterie la telefonul mobil sau la tableta folosita. Este pentru al doilea an consecutiv cand aceasta initiativa este pusa in aplicare de catre acestia, anul trecu acelasi proiect fiind demarat in vara insa numarul acestor statii a fost la jumatate fata de anul acesta. Compania responsabila cu amplasarea acestor statii de incarcare mobila a fost desemnata ca fiind Ma Bell, care a afirmat ca anul acesta vor folosi modele mult mai rezistente precum si materiale care vor rezista mai bine la intemperiile mediului inconjurator.

Cele 45 de astfel de puncte de incarcare vor fi instalate in locuri cu un trafi de persoane destul de ridicat in toate cartierele metropolei. Acestea sunt si „green” sa le spunem intrucat sunt „prietenoase” cu mediul inconjurator folosind energia solara ca sursa de energie electrica pentru incarcarea telefoanelor mobile.

Asadar daca te gasesti in New York in vara acestui an si fara baterie la telefonul tau mobil, vei putea folosi una din aceste statii de incarcare care vor fi disponibile pentru utilizare pana in luna septembrie a acestui an.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *