Inveseleste o persoana trista! Iata ce trebuie sa faci!

vesel

Natura umana gaseste parca dintotdeauna aspectele negative din fiecare situatie. Ca rezultat, oricine stie cum te simti cand iti lipseste increderea, cand esti intr-o stare de depresie. Nu e un lucru neobisnuit, si in astfel de momente prietenii, membrii familiei si apropiatii fac tot posibilul sa te inveseleasca, sa te incurajeze, sa poti gandi pozitiv. Nimeni nu stie in fapt cum poate sigur sa inveseleasca o persoana trista si uneori tendinta e de a agrava lucrurile prin sfaturile si comentariile date.

Daca incerci sa inveselesti pe cineva care nu e in apele sale, trebuie sa iti lasi deoparte toate problemele personale pentru cateva momente si sa te concentrezi pur si simplu pe a asculta problemele pe care el sau ea le are. Oricine apreciaza cand are cu cine sa isi discute problemele, e primul pas in rezolvarea lor si in schimbarea atitudinii. Cel mai bine este sa nu judeci, sa nu iti exprimi opiniile, ci doar sa asculti. Gandeste-te la acele momente, la acele zile proaste pe care le-ai avut si cat de mult te-a ajutat cand cineva pur si simplu ti-a ascultat of-urile.

Urmatorul pas in a inveseli pe cineva este a intelege cum se simte. Nu trebuie sa faci persoana sa simta ca ti-e mila de ea, uneori prin asta doar se inrautatesc lucrurile. Trebuie sa ii arati ca intelegi pe deplin cum se simte in acele momente si sa subliniezi faptul ca lucrurile nu sunt pe atat de rele pe cat par.

O alta alternativa, insa una care trebuie abordata prudent, este cea de a iesi in oras, eventual la o petrecere. Cu grija insa, deoarece eventualul consum de alcool poate avea diverse efecte. Unii se inveselesc, altii cad mai rau in panta depresiei.

Aminteste-ti ca a inveseli pe cineva dupa o zi proasta nu e o sarcina foarte usoara, insa daca este facuta cum trebuie, poate face adevarate minuni. Totul sta in lucruri simple, in lucruri mici ce trebuie facute pentru ca zambetul sa isi faca din nou aparitia la persoana care are o stare nu tocmai buna. A sti sa spui lucrul potrivit la momentul potrivit este un adevarat cadou, acest talent nu il are oricine si trebuie exersat ca orice alt talent pentru a avea succes intotdeauna.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *