Afla cum trebuie sa procedezi cand copilul se ineaca cu mancare

Inecatul este foarte frecvent in randul copiilor deoarece ei nu au instinctele foarte bine dezvoltate. Inecatul presupune infundarea cailor respiratorii provocand sufocarea si chiar moartea persoanei. Esti tentata sa intri in panica atunci cand vezi ca copilul tau nu poate respira din cauza ca s-a inecat cu o bucatica de mancare sau cu orice alt ceva. In momentul in care se intampla nu ai timp sa te mai gandesti ci trebuie sa actionezi direct pentru a nu pune in pericol viata copilului tau.

In momentul in care micutul tau s-a inecat si incepe sa tuseasca, nu trebuie sa te panichezi foarte tare, deoarece a inghitit gresitm Mai exact, mancarea a intrat prin caile respiratorii si se indreapta spre plamani in loc sa se indrepte spre stomac. Daca vezi ca copilul tau incepe sa tuseasca si sa planga, nu te impacienta, deoarece isi va reveni. Tusea si plansul vor favoriza eliberarea cailor respiratorii. DIn instinct, copilul tau se va aseza in sezut, chiar daca este de 6-7 luni. Nu il sufoca, nu il strange la piept ci lasa-l in pace pentru ca isi va reveni. Nu il bate pe spate niciodata, deoarece ii vei mari disconfurtul si nu il vei ajuta cu nimic. Isi va desfunda singur caile respiratorii prin tuse . Daca observi ca copilul tau tuseste o perioada mai lunga de timp si incepe sa faca febra sau frisoane, trebuie sa te duci cu el la spital. Aceasta este un semnal ca mancarea nu a iesit din trahee si s-a infectat.

In cazul in care copilul tau s-a inecat si se sufoca, nu mai ai timp de gandire. Trebuie sa actionezi cat mai repede cu calm. Apeleaza la spital si cheama o salvare. Daca vezi ca nu plange si incepe sa se invineteasca la fata trebuie sa incerci sa il faci sa planga si sa ii atragi atentia pana cand ajunge ambulanta.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *