Afla daca esti parinte cu adevarat

Viata tuturor oamenilor este extrem de aglomerata si de plina de provocari. Traim o viata doar pentru a culege si pentru a face tot felul de lucruri materiale. Intreaga viata oamenii se chinuie sa culeaga cat mai multe roade materiale si nu se gandesc deloc la lucrurile psihice care chiar conteaza si fac diferenta intre persoane

Ne preocupam sa avem castiguri cat mai mari si uitam sa ne ocupam de lucrurile care ne fac fericiti.

In momentul in care apare un copil pe lume, asa cum stim toti si fiecare dintre noi, toata atentia se concetreaza asupra lui sau cel putin asa ar trebui. Spunem ca copii sunt ceea ce avem mai de pret in viata si spunem de fiecare data ca ei sunt centrul universului nostru. Sa fie oare asa? Sa existe in lume doar oameni care isi dedica tot timpul si toate activitatile copilului? Sigur ca nu exista asa ceva mai ales ca cei mai multi dintre noi ne gandim la alte lucruri pe care le consideram mai importante.

De regula, parintii aleg cel mai des pretexte care implica cariera si care incearca sa o pozitioneze inainte de realitate. Mai exact, ne gandim de foarte multe ori ca simplul fapt ca aducem banii in casa ii face pe copii fericiti. Sa fie oare asa?

Ei bine, daca vrei sa afli rapsunsul acestor intrebari si daca vrei sa stii daca esti cu adevarat un parinte dedicat copilului si meseriei de parinte, iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, ia-ti cateva momente de repaus si de relaxare si mediteaza asupra acestei probleme. Gandeste-te daca iti concentrezi mereu atentia asupra copilului. De exemplu, rapsunde-ti singur la intrebarea: „Ma gandesc la copilul  meu cand sunt la serviciu?”, „Ma gandesc la copilul meu inainte sa imi atribui un anumit lucru?”

Daca raspunsul tau este afirmativ inseamna ca esti cu adevarat un parinte devotat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *