Afla totul despre cai

Toti oamenii au anumite curiozitati sau pasiuni. In momentul in care ne intereseaza foarte bine un lucru incepem sa ne documentam cat mai mult pentru ca ne dorim sa fim cat mai informati in acel domeniu,

In ziua de astazi oamenii folosesc foarte mult internetul insa nu il folosesc in beneficiul lor si pierd vremea cititnd tot felul de stiri nefolositoare sau de lucruri care nu au absolut nici un rost. Pentru ca trebuie sa ne mai si documentam si sa ne imbogatim cultura generala, va propun sa aflati cateva lucruri legate de cai.

Caii sunt niste animale foarte frumoase si ravnite adesea. Multi dintre noi sunt pasionati de echitatie si iti doresc sa afle cat mai mult despre aceste animale sau pur si simplu vor sa isi imbogatesca cultura generala cititind anumite informatii.

Asadar, caii. Stiati ca…?

Stiati ca cel mai mare cal din lume se numea Sampson si avea 2 metri in inaltime si cantarea o tona si jumatate?

Insa stiati ca cel mai mic cal este de sex feminin si nu era mai inalta de 43 de centimetri? Se pare ca Thumbelina era afectata de o boala numita nanism si cantarea la nastere doar 27 de kilograme. In ziua de astazi exista o fundatie care ii poarta numele si are rolul de a ajuta copii cu probleme  si care se afla in situatii dificile.

Stiati ca aceste animale au fost domesticite in urma cu 4000 de ani?

Stiati ca un cal care are dimensiuni normale adica 400-500 de kilograme mananca in medie 10 kg de hrana pe zi si bea 40 de litri de apa?

Stiati ca intr-o cursa un cal poate depasi viteza de 70 de km pe ora?

Stiati ca aceste animale nu pot vomita si din acest motiv se creaza probleme destul de mari cu colicile, ajunngand uneori chiar si pana la decesul calului?

Stiati ca ei nu pot sa perceapa toate culori si de cele mai multe ori le vad foarte sterse?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *