Airbus isi mareste flita cu A330neo

Dupa ce Airbus a anuntat zilele trecute ca au patentat un design pentru un avion fara geamuri pentru cockpit-ul pilotilor, acestia au anuntat ca vor adauga un noi avioane la flita lor curenta. Aeronavele care vor veni sa completeze flita Airbus vor fi A330-800neo si A330-900neo. Acestea sunt variante ale versiunii A330, aeronava ce a fost in serviciul diverselor compnaii aeriene inca din anul 1994. Airbus spune ca A330neo va fi folosi noile motoare Rolls Royce Trent 7000 care sunt mult mai eficiente din punct de vedere al pretului si consuma cu 14% mai putin combustibil pentru fiecare pasager trasnportat.

Acestia au de gand sa faca A330 un avion competitiv cu seria 787 a celor de la Boeing. Motorul Rolls Royce Trent 7000 va fi disponibil in exclusivitate doar pentru modelele A330neo. Acestea au un diametru de 2.8 metri si o forta care difera intre 68000 si 7200 lb.

Motorul Rolls Royce Trent 700 este al 7-lea si ultimul model scos pe piata din seria Trent si combina tehnologii folosite in realizarea motoarelor precum trent 700 si Trent 100-EN. Potrivit celor de la Airbus, nu numai ca motorul este mult mai eficient din punct de vedere al consumului dar acesta extinde autonomia unui avion cu pana la 400 de mile nautice, in traducere libera asta inseaman 740 de kilometri. Pe langa aceste imbunatatiri, motoarele sunt de doua ori mai silentioase decat cele precendente.

Printre alte imbunatatiri aduse avionului regasim faptul ca acesta va avea o anvergura a aripilor mai mare, noi suporturi pentru motoare si o aerodinamica imbunatatita. De asemenea pasagerii se vor bucura de un confort sporit intrucat acestia vor sta pe scaune de late de 18 inch si se vor bucura de un sistem de entertainment de „generatia a 4-a”. Sistemul le va da libertatea pasagerilor de a folosi conectivitatea wireless, lumina ambienta si posibilitatea de a viziona filme in 3D.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *