Al Treilea Reich nu s-a incheiat cu sinuciderea lui Hitler

In afara de oamenii care iau filmul „Inglorious Basterds” ca pe un fapt istoric, toata lumea stie ca nazistii si-au intalnit sfarsitul pe data de 30 aprilie 1945, atunci cand Adolf Hitler a inteles aluzia de la toata lumea si s-a impuscat in final. Cu acea lovitura metalica din creierului din spatele imperiului nazist, toata organizatia a fugit, s-a predat sau s-a sinucis, inainte ca rusii sa-si puna mainile pe acestea. Dar ce-ai zice daca ti-as spune ca al Treilea Reich nu s-a incheiat cu moartea lui Hitler?

Karl Donitz, numit de catre Hitler ca succesorul lui, a fost cel care a continuat existenta „imperiului”. Karl si nazistii care au mai ramas au incercat sa „puna tara la cale” si au mai existat pentru inca trei saptamani de la moartea celebrului dictator. Daca aceasta situatie nu ar fi fost umbrita de cele mai mari atrocitati ale secolului XX, povestea ar fi fost chiar amuzanta. Karl Donitz si cohortele naziste care au fost destul de incapatanate sa mai existe, s-au adunat intr-un oras din nordul Germaniei numit Flensburg, unde acestia organizaza intruniri si sedinte de partid, angajeaza un fotograf si flutura zvastica peste tot.

Problema a fost ca nu mai era nimic altceva de facut, decat ca nazistii sa se predea, iar pe 9 mai acest lucru a fost dus la bun sfartsit. Cu toate astea, Donitz conducea jumatate de kilometru in fiecare zi Hitlermobilul sau catre serviciu, unde acesta lucra, alaturi de camarazii sai care inca aveau aspiratii marete, sa readuca nazismul la fosta sa glorie. Evident, nu au reusit sa faca nimic, iar la data de 23 mai aliatii i-au arestat pe toti acesti razvratiti, acesta constituind cel mai jenant fapt din istoria nazistilor. Deoarece a fost atat de jenanta, aceasta intamplare nu a fost atat de mediatizata, ramanand in mintile noastre doar povestea cu moartea lui Hitler.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *