Alimentele care contin calciu si inlocuiesc laptele

Orice organism are nevoie de calciu si de alte lucruri. Pentru ca totul sa functioneze asa cum ar trebui este foarte important sa consumam diferite lucruri care contin calciu. Principala sursa de calciu pe care oamenii o consuma este laptele. Ei ocnsidera ca mancand lapte vor avea mai mult calciu. Exista totusi unele alimente care pot fi mai bune chiar si decat laptele pentru  ca pot fi o sursa foarte importanta de calciu:

De exemplu, semintele de susan sunt una dintre cele mai bune surse daca nu vrei sa nu iti place sa consumi lactate. Iata ce optiuni pentru a inlocui calciul ail

Daca vei consuma in mod exagerat lactate trebuie sa stii ca acest lucru nu este foarte recomandat pentru corp deoarece produc foarte mult mucus, ceea ce predispune organismul la cancer. Totusi, exista alte alimente pe care le poti consuma si care iti pot face foarte bine. Iata care sunt acestea:

Semintele de susan sunt foarte sanatoase si contin foarte mult calciu. Se pare ca un nutritionist din Marea Britanie a demonstrat faptul ca 25 de grame de seminte de susan contin aproximativ 1000 de miligrame de calciu. Pee langa acest calciu, semnintele de susan sunt o sursa foarte importanta de proteine, cupru, fier, magneziu, zinc, potasiu, vitamina A, E si complexul de vitamina B.

De asemenea, sardinele proaspete preparate la cuptor sau la gratar sau foarte bogate in calciu. Si cele din conserve sunt la fel de bogate in calciu.  Asadar, incearca sa mananci cate o conserva de peste in fiecare saptamana si incearca sa o amesteci cu cruditati. Astfel, te vei simti mai bine si vei avea calciu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *