Animalele de Tundra

Tundra

TundraDaca te-ai gandit ca supravietuirea in tundra este imposibila, ai fi surprins de lista de animale gasite in aceasta regiune. Daca aceste animale supravietuiesc climei dificile a biomului tundra, este in majoritate din cauza abilitatilor exceptionale de adaptare.

Te-ai intrebat vreodata ce s-ar fi intamplat daca existau ursi polar in polul sud? Este dificil sa spunem cu siguranta, dar ar fi dus pinguinii si focile la extinctie, inainte sa moara de foame ei insasi.

Cand vorbim despre animalele de tundra, putinele primele care ne tric prin minte, sunt vulpea arctica, ursul polar si iepurii arctici. In timp ce acestea sunt indubitabil cele mai populare animale din biomul tundra, exista alte specii ce s-au adaptat la conditiile extreme ce dainuie in acest biom.

Biomul tundra, ce este tipic caracterizat de temperatura de inghet, diversitatea scazuta biotica, lipsa de vegetatie, si prezenta pamantului inghetat, acopera aproape o zecime din suprafata totala a Pamantului. Este impartit in 3 tipuri, Tundra Arctica, Tundra Antarctica si Tundra Alpina. Datorita climatului sau dificil, este imposibil virtual sa populezi acest biom. Pentru animale, cu toate acestea, supravietuirea pare o sarcina usoara, in timp ce sunt echipati cu cateva adaptari folositoare fizice si de comportament.

Deficitul de hrana si climatul aspru ar putea face supravietuirea in biomul tundra sa para imposibila, dar animalele gasite aici realizeaza activitati imposibile cu usurinta. Dupa cum am spus anterior, totul se intampla datorita abilitatilor superbe de adaptare. Unele din cele mai proeminente adaptari ale animalelor pe care animalele din tundra le caracterizeaza includ prezenta blanii groase si depozitele bogate de grasime pentru a le ajuta sa supravietuiasca frigului, urechi mici sa scada lipsa de caldura, mici corpuri pentru a asigura expunerea minima la aerul frigid si picioare largi pentru a merge cu usurinta pe zapada. In afara de adaptarile fizice, exista adaptari de comportament sub forma de migratie si hibernare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *