Anorexia – boala secolului XXI

Anorezia este o adevarata problema in zilele noastre mai ales ca in media, la televizor, pe primele pagini se afiseaza femei cat mai slabe. Femeile au ajuns sa creada ca pentru a fi acceptate de societate si pentru a fi cat mai atragatoare, trebuie sa fie cat nmai slabe. Asa se ajunge la anorexie.

Unii dintre cei care ajung sa cada prada anorexiei sunt influentati, pe langa tiparele promovate de societate, si de unii oameni apropiati lor, care nu sunt atenti la fragilitatea lor interioara. Astfel, un singur cuvant aruncat la intamplare poate motiva o tanara sa fie obsedata de felul in care arata.

Paginile de internet infatiseaza adesea reclame cu mesaje precum „scapa de kilogramele in plus”, „pierde kilograme fara dieta”, „slabesti multe kilograme intr-un timp record”, „da-ti jos cinci kilograme intr-o saptamana” etc. Aceste campanii media dau nastere la nenumarate complexe si prejudecati, multe tinere ajungand sa fie macinate de ganduri precum: „sunt prea grasa”, „sunt obsedata de greutatea mea”, „ma uit in oglinda si nu-mi place ce vad”, „mananc o data pe zi si nu slabesc”, „mananc numai produse slabe si tot nu slabesc” etc.

Cabinetele de consiliere in probleme de nutritie, diete personalizate, cure si retete de slabire sunt din ce in ce mai populare in vremea noastra. Astfel, potrivit analizelor si regimului de viata al pacientului, medicul nutritionist pune la punct o dieta personalizata pentru aproape o luna de zile. Daca pacientul nu este multumit de rezultate, medicul ii compune acestuia o alta reteta. Daca pacientul este multumit de rezultatul dietei, vizitele la medicul nutritionist se continua, macar o data la cateva luni.

Asadar, alimentatia si stare psihica este in stransa legatura. Din aceste motive trebuie sa facem astfel incat sa le acordam atentia de care este nevoie. Oricum, este foarte important sa va simtiti bine in pielea voastra pentru a emana senzualitate si pasiune.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *