Antrenamentul si sanatatea

In ziua de azi, intr-o lume in care poluarea atinge cote din ce in ce mai ridicate, mancarea este din ce in ce mai plina de solutii si pesticide, ne intrebam ce trebuie sa facem pentru a duce un stil de viata sanatos. In continuare va voi transpune exclusiv parerea personala referitor la ceea ce trebuie sa faci pentru a duce un stil de viata sanatos, in conditiile unei lumi pline de poluare si contaminare.

In primul rand, cred ca pentru a avea un organism sanatos, trebuie sa ne educam sa facem cat mai multa miscare. Doar asa putem sa ne stimulam organismul sa functioneze corect si sa razbeasca in situatiile limita. Mai mult decat atat, un stil de viata activ ne poate ajuta organismul si functiile acestuia sa lucreze asa cum ar trebui, antrenamentul zilnic fiind renumit pentru proprietatile sale de reglare a tensiunii, imbunatatirea circulatiei sangvine, tonifierea muschilor si in general buna functionare a organismului nostru. Totusi, ai putea sa ma intrebi cum ramane cu multitudinea de substante nocive cu care intram in contact zilnic.

Personal, sunt de parere ca atata timp cat dispunem de un stil de viata activ si energic, organismul isi va dezvolta un sistem de aparare foarte puternic impotriva tuturor substantelor daunatoare. Odata ce ti-ai dat seama ca nu esti facut din sticla si ca poti sa razbesti in cele mai solicitante situatii pentru fizicul tau, vei observa ca organismul tau este cu adevarat o masinarie de razboi. Important este sa nu il lasi sa „rugineasca”. Adica nu-ti lasa organismul sa fie inactiv pentru o perioada lunga de timp, tu devenind sedentar.

Acestea fiind spuse, sunt sigur ca vei fi mai optimist in legatura cu situatia actuala din lume, atata timp cat ii vei acorda organismului tau respectul cuvenit si nu il vei lasa sa se degradeze prin lipsa de activitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *