Apa din sticla de plastic si riscul pentru sanatate

Din ideea de a avea grija de sanatate multi incearca sa tina la distanta microbii si sa incerce variante cat mai sterile a mediului in care traiesc, a aerului pe care il respira. Asa se face ca in ceea ce priveste apa potabila o mare parte din oameni prefera apa plata din sticle de plastic. Insa nici asta nu este se pare cea mai buna varianta.

Un ultim studiu arata ca apa consumata din banalele sticle de plastic este un alt motiv ce se adauga pe lista de motive pentru care ne confruntam cu migrene. De vina ar fi asa cum arata cercetatorii substanta numita bisfenol A. Aceasta sta la baza producerii sticlelor de plastic si nu numai, spre exemplu si conservele ceva mai rezistente contin bisfenol. Problema apare cand aceasta substanta intra in contact cu corpul uman caci actiunea sa este aceea de afecta producerea de hormoni, cunoscut sub denumirea de substanta cu potential disruptiv endocrin.

Pana la marea concluzie s-a pus accent pe un studiu in randul sobolanilor care dupa ce au primit o doza de substanta numita bisfenol au inceput sa manifeste tot felul de stari. Ce este mai important se refera la dorinta de izolare, de a se feri de lumini si zgomote puternice si sa prezinte zone de fragilitate in zona capului. La toate acestea se adauga si lipsa de activitate. Ceea ce practic descrie starea unuia care sufera de migrene, cand o durere surda si mai ales pe fondul unor alte probleme sau oboselii se accentueaza.

Cercetatorii spun ca ar trebui luate masuri pentru a se impune o limita in folosirea de bisfenol A in recipientele de plastic. Asta pentru ca exista un cerc vicios si cum expunerea la aceasta substanta a dovedit o corelatie cu durerile de cap ceea ce pana mai ieri nu era o problema reprezinta acum o amenintare pentru sanatate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *