Apple va cumpara Beats pentru 3 miliarde de dolari

Beats Casti

Beats CastiApple a confirmat miercuri ca va cumpara Beats Electronics si Beats Music pentru 3 miliarde de dolari, de departe cea mai mare achizitie din istoria sa. Apple cumpara cele doua companii pentru un pret de aproximativ 2.6 miliarde de dolari si aproximativ 400 de milioane care ii vor investi de-a lungul timpului. Cofondatorul Beats, Jimmy Lovine si Dr. Dre se vor alatura celor de la Apple. Zvonurile despre achizitie au iesit la iveala mai devreme luna acesta.

Potrivit ziarului The New York Times, brand-ul Beats va ramane separat de cel al lui Apple. Apple va oferi atat serviciul de difuzare a muzicii Beats, cat si castile premium. Beats ar putea furniza celor de la Apple, talent aditional si resurse pentru a realiza un design de hardware cum ar fi dispozitivele purtabile. Afacerea ar putea fi de asemenea folositoare in a ajuta Apple sa imbunatateasca iTune si in special iTunes Radio, si sa se adapteze schimbarii clientilor de la descarcare la difuzare.

Beats si-a lansat serviciul de difuzare mai devreme anul acesta, dar s-a raportat ca ar fi avut un inceput prost. CEO-ul celor de la Apple, Tim Cook, a spus intr-o declaratie ca muzica este o parte foarte importanta din vietile noastre si are un loc special in inimile celor de la Apple. De aceea trebuie sa investeasca in muzica si sa aduca laolalta aceste echipe extraordinare, pentru a putea sa continue sa creeze cele mai inovative produse de muzica si servicii din lume.

Iovine a spus ca a stiut dintotdeauna ca Beats apartine lui Apple, ideea pe care au avut-o cand au inceput compania a fost inspirata de abilitatile neegalate a celor de la Apple de a incrucisa cultura si tehnologia. Angajamentul profund a celor de la Apple catre fanii muzicii, artistii, scriitori de muzica si industria muzicala este ceva foarte special.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *