Avantajele si dezavantajele policlinicilor private

caritsan

In ziua de azi sunt atat de numeroase posibilitatile de a-ti face analizele, incat nu stii ce sa alegi – policlinicile private sau cele de stat. Fie ca e vorba de tine sau de copilul tau, e foarte important sa alegi varianta cea mai sigura si in acelasi timp mai eficienta, astfel incat la final sa fii pe deplin multumit de serviciile primite.

Dat fiind faptul ca baietelul meu a intampinat la un moment dat probleme cu polipii, am decis ca cel mai sigur pentru el e sa optam pentru un cabinet ORL in Mures. Cu toate acestea, eram nedumerita de ceea ce urma sa fac – sa apelez la serviciile de stat sau cele private?

Dupa o documentare asidua, am hotarat ca ar fi mai potrivit pentru el sa il duc la o clinica privata din Mures. Asadar, iata care sunt concluziile pe care le-am tras de-a lungul timpului cu privire la avantajele si dezavantajele policlinicilor private:

  • Daca ai o urgenta si iti doresti sa fii primit rapid in consultatie, atunci policlinica privata reprezinta cea mai eficienta modalitate de a te bucura de un serviciu primit rapid. Asadar, timpul de asteptare este scurt, fapt pentru care nu vei fi intampinat de supra aglomerari ce nu ar face decat sa agraveze intreaga situatie.

De altfel, nimeni nu intra intr-o policlinica pentru ca e perfect sanatos, ci pentru ca simte nevoia sa se convinga ca analizele sunt bune si ca nu este supus niciunui risc.

In plus, ai oportunitatea de a-ti face programarea prin telefon, fapt pentru care vei scuti un timp pretios.

  • Curatenia e absolut ireprosabila in cadrul policlinicilor private.

Spre deosebire de spitalele si policlinicile de stat, cele private pun un accent deosebit pe igienizare si curatenie. Asadar, confortul va fi pe masura asteptarilor si nici nu te vei supune riscului de a intra in contact cu anumite virusuri sau bacterii. caritsanmed

Personalul angajat in acest loc are grija intr-o maniera absolut ireprosabila ca fiecare colt a policlinicii sa fie perfect curat si ingrijit.

  • Dotarile si aparatura sunt mult mai performante in cadrul clinicilor private.

Atunci cand ai nevoie de investigatii mai deosebite, cel mai recomandat ar fi sa alegi sa beneficiezi de consultatie in locurile private. Aici investitiile sunt mult mai mari decat in spitalele de stat, fapt pentru care inclusiv controlul va fi unul mai eficient si mai sigur.

  • Confortul e mult mai bun in policlinicile private.

Dupa cum am mentionat si anterior, mi-am dus baietelul intr-o clinica privata din Mures intitulata Carit San Medical. Aici confortul e absolut ireprosabil. Lenjeriile au fost imaculate, praf nu exista in niciun colt a cladirii, iar baile perfect igienizate. Consider ca pentru bonavi e foarte important ca mediul sa fie unul deosebit de prielnic. Totusi, se pare ca doar in cadrul clinicilor private avem ocazia sa beneficiem cu adevarat de asta.

Unicul dezavantaj pe care l-am remarcat in ceea ce priveste domeniul medical privat consta in faptul ca taxele sunt destul de piperate. Cu toate ca ai parte de igienizare corecta, confort, atentie sporita din parte medicilor si a asistentilor, precum si aparatura de ultima generatie, preturile pe care trebuie sa le achiti sunt mai mari decat in cazul policlinicilor de stat.

Cu toate acestea, sanatatea e mai importanta decat orice, asa ca in continuare prefer domeniul medical privat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *