Avantajul de a sta la casa vs. locuinta la apartament

Ne-am invatat sa ne limitam in ceea ce priveste spatiul si asta pentru ca nu putem avea pretentii in orice situatie. Nu putem  avea pretentii in orice caz, mai ales cand suntem conditionati de buget. Cu toate acestea, scopul in viata este acela de a ne stradui sa ne gasim implinirea si confortul. Asa ca se merita sa luptam pentru visul de a detine o casa. Vine la pachet cu numeroase avantaje si asta dincolo de comparatia ce se poate face cu o locuinta de tipul unui apartament.

In primul rand tine de spatiul cu mult mai extins. Nu trebuie sa te mai chinui intr-un spatiu foarte mic, nu trebuie sa iei masa la o masa ce da direct in perete si exemplele pot continua. De la caz la caz un apartament te limiteaza in conditiile in care nu iti poti permite un spatiu mai mare nici daca faci investitie ulterioara si daca spargi cine stie ce ziduri. Asa ca ai de castigat stand la casa cand nu esti ingramadit la propriu intr-o cutie cu chibrituri. Indiferent cat de mult mobilezi tot ai spatiul necesar de desfasurare.

In al doilea rand sa stai la casa inseamna si sa ai libertatea unui spatiu exterior si un mai mare grad de intimitate. In curtea casei nu intra nimeni fara acordul tau, poti sa te bucuri de gradina, de spatiu special amenajat pentru distractia de timp liber. Ai de asemenea parte si de zona privata cu cat vecinii nu impart un zid cu tine. Cu alte cuvinte, spre deosebire de locuinta la apartament acolo unde zidul de alaturi da in casa vecinilor, la casa nu se mai aud toate zgomotele sau chiar discutiile celor de langa tine.

Daca ar fi sa te gandesti la ceea ce unii considera a fi un minus la o casa si anume gradul de investitie de fapt ai si aici o mare satisfactie. Tine de propriul efort de a munci pentru casa pe care cu drag o vei numi camin. Asadar, chiar si gradinaritul va fi o placere de timp liber. Cu toate acestea nimic nu se poate compara cu ceea ce tine de placerea de a admira gradina si de a te bucura de o astfel de zona. Spre deosebire de apartament, acolo unde poate doar un balcon iti permite o vedere placuta si la zona deschisa la casa ai un avantaj clar.

Grad mai mic de poluare, cu trafic mai putin intens, liniste si relaxare. Asa se poate rezuma ce inseamna sa locuiesti la casa. Asa ca tendinta celor care isi cauta o locuinta si prefera o casa este in crestere. O solutie practica pe care o gasesc este aceea de a cauta case la cheie, pentru a te scuti de timp si energie in a astepta  proiectarea casei. O cumperi gata facuta si poti cat mai repede sa incepi mutarea.

Desigur, multi triaza numai dupa ideea de buget caci pana la urma apartamentele au aparut ca o forma alternativa la casele de locuit.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *