Beneficii ale untului de Shea

Cu siguranta ati mai auzit despre untul de shea pentru ca acesta este foarte folosit, mai ales in ultima vreme. Se foloseste foarte mult untul de shea in produsele cosmetice si asta pentru ca este foarte bun pentru frumusete si pentru sanatate.

Grasimea obtinuta din nucile unui copac african numit shea, este sursa untului de shea. In mod traditional untul de shea este folosit pentru reducerea ridurilor fine, cicatricilor si vergeturilor, pentru ameliorarea iritatiilor pielii cum ar fi cele intalnite in psoriazis, eczeme si arsuri solare.

Producatorii de cosmetice amesteca aceasta substanta naturala cu alte ingrediente naturale. Untul de shea este ideal pentru aplicarea locala a produselor cosmetice si medicinale, pentru ca se topeste in contact cu pielea si este usor de absorbit de aceasta, fara a lasa tenul gras.

Exista mai multe metode, diferite, de extractie prin care untul de shea poate fi obtinut din nuci si exista mai multe varietati de unt de shea.

Brut sau nerafinat – In acest caz untul de shea se va extrage folosind doar apa. Culoarea sa va varia in functie de tipul nucilor utilizate. Culoarea sa ar ptuea fi de la crem sau alb, spre gri sau galben. Aceasta este formula naturala a untului de shea care va avea de obicei o aroma distincta asemanatoare cu gustul nucii.

Rafinat – In acest caz, untul de shea este inalt procesat. Poate fi filtrat si deodorizat, dar componentele sale naturale nu vor fi afectate. In unele situatii, culoarea naturala si aroma untului de shea ar putea fi eliminate.

Inalt rafinat sau procesat – In acest caz folosti alte substante decat apa, pentru a creste cantitatea de unt, cum ar fi de exemplu, solventul numit hexan. Culoarea acestui produs va fi de un alb pur.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.