Bun gust sau esec total – hipsterul

Dupa cum se poate vedea si din titlu, subiectul acestui post este noua categorie de oameni, in principal tineri, care se definesc sau sunt definiti ca fiind hipsteri. Ce este un hipster? Cine poate sti? La o caracterizare subiectiva as putea spune ca sunt un produs al societatii actuale, un grup in continua crestere, auto-caracterizati ca fiind de o „sensibilitate” crescuta si o afinitate pentru stitul „clasic” in materie de imbracaminte, muzica si interese.

In realitate, ce credeti, este chiar asa? Personal nu-i vad mai diferiti decat orice gen de cocalar sau „extremist” care cerseste atentie. Deviza hipsterului sau cel putin cea care se subintelege ca ar fi este: fac tot posibilul sa nu fiu „mainstream”. Ce inseamna acest cuvant, „mainstream”? Adica tot ceea ce face lumea obisnuita. In esenta hipsterul vrea sa fie diferit, sa se imbrace clasic (nelipsita palarie), sa fie atent la detalii(parul facial trebuie aranjat intr-un anume fel incat sa se asemene cu lorzii englezi), prietenos cu mediul, sa aiba bicicleta (vehicolul preferat al hipsterului) per total, aerul de snob trebuie sa fie foarte pronuntat. Snobismul hipsterului il defineste, asta este de fapt el. Nu conteaza prea mult opinia celorlalti, ca oricum ceilalti sunt prea „mainstream” ca sa-i poata intelege pe hipsteri. Nu pot cuprinde „complexitatea” acestor minti stralucite.

Ca sa lasam glumele rautacioase la o parte, curentul acesta hipsteresc este la fel ca orice curent accentuat din cate au existat pana acuma si cel mai probabil va disparea si va fi uitat de valurile timpului la fel cum s-a intamplat si cu celelalte curente precursoare. Daca cautam indeajuns, poate chiar gasim un avantaj al acestui curent si anume: uneste oamenii, lucru care poate naste lucruri utile si benefice pana la urma. Si unde se unesc oamenii, creste probabilitatea ca acestia sa realizeze ceva in folosul colectiv si asa evoluam.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *