Bunele maniere la birou s-au pierdut de multa vreme?

In momentul in care traiesti intr-o comunitate ori faci ca restul ori nu mai faci parte din grup. Pentru ca inevitabil exista si spiritul de turma dar cel  mai important este ca vei deranja pe cei din jur cu mofturile tale. Suntem liberi ce-i drept insa cu o masura. Si cand biroul este munca ta de zi cu zi nu ai cum sa ignori prezentele celor din jur, ochii curiosi cand iti scoti pachetelul de mancare. Iata cateva reguli de bune maniere la birou:

Pastreaza zona de lucru curata. Asta nu iti va lua prea mult timp. Si chiar daca munca ta nu implica munca directa cu clientii cum te vei prezenta in fata sefului cand va trebui sa cauti o hartie sub un morman de alte documente? In plus imaginea intregului birou ar putea fi una deranjanta tocmai pentru ca biroul tau este o nebunie curata.

Convorbirile personale la birou ar trebui sa fie minime. Nu spune nimeni ca nu ai voie sau cel putin tine de regulile interioare ale locului de munca. Dar, nu este politicos sa vorbest prea tare, prea mult in timp ce lumea din jur munceste. Este mai elegant sa parasesti incaperea pentru a vorbi in intimitate.

Nici tinuta nu este de ignorat. Pana la urma este un loc de munca nu o parada a modei. Tine minte ca respectul unei persoane vine dintr-un complex de aspecte, incluzand modul in care isi adapteaza tinuta pentru fiecare caz in parte. Pastreaza in stil mai sobru, clasic si daca cei din jurul tau opteaza pentru casual pentru tine nu poate insemna stil sport.

Nu intarzia. Desi pentru doamne cateva clipe de intarziere inseamna eleganta la locul de munca ai putea pune in dificultate pe cei din jur. Din nou elegant si politicos este sa informezi despre asta si desigur sa te straduiesti sa ajungi la timp.

Limbajul nu este nici el de ignorat, oricat de popular ai incerca sa fii si oricat de relaxati ar fi cei din jur. Nu sunt prietenii tai cu care sa te desfasori in voie.

Un comentariu la „Bunele maniere la birou s-au pierdut de multa vreme?

  1. Si ce bune maniere mai aplici cand colegul dragut te foloseste pe post de sofer mai mereu? Oricum da, conteaza foarte mult sa tii cont de reguli de maniere insa si de buna crestere. Pana la un punct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *