Caini care nu naparlesc

Majoritatea oamenilor care sufera de alergii vor sa aiba animale de companie care naparlesc cat mai putin. Acest articol este un ghid rapid despre resele de caini care nu naparlesc, disponibile in diferite marimi. Inainte sa continuam, este foarte important de stiut ca nu exista un asemenea lucru ca un caine care nu naparleste. Vacile rag, pisicile miauna, caii necheaza, iar cainii naparlesc!

Naparlitul este o parte integranta a vietii cainelui. Aceste animale nu manifesta o crestere continua a parului, spre deosebire de noi oamenii. Cresterea parului are loc ciclic si in stadii diferite, stadiul de crestere, stadiul de naparlire si stadiul de odihna. Cainii incep sa naparleasca in primavara tarzie, iar in lunile de vara tarzie, blana cainilor incepe sa creasca din nou. Cam pe la inceputul toamnei, blana cainilor se afla in stadiul de odihna, iar atunci naparlitul este inexistent. Este adevarat ca toate aceste stadii sunt influentate de catre diferiti factori, precum este expunerea la lumina, sanatatea si stresul. Rolul naparlitului este de a scapa cainele de parul „mort”, care va fi inlocuit de catre un par nou.

Majoritatea oamenilor iubesc cainii de talie mare, pe cand cativa iubesc mai mult cainii de talie mica. Si mai sunt si oameni ca mine, care prefera cainii de talie mijlocie. In continuare o sa prezint o lista de caini care naparlesc mai putin, toti fiind grupati in functie de marimea lor.

Caini de talie mica.

Terrierul australian, terrierul american fara par, terreierul bedlingtn, bolognese, griffonul de Bruxelles, khala fara par, maltipoo, shih-tzu, maltese, petit basset, morkie, bichon frise.

Caine de talie mijlocie.

Pumi, terrierul tibetan, poodle, chelul peruvian, ciobanescul polonez, puli unguresc, ciobanescul belgian, shar-pei, chelul mexican, lagotto romgnolo.

Caini de talie mare.

Terrierul negru rusesc, schnauzer gigant, cainele de apa spaniol, bergamasco, bauvier des flanders, komondor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *