Cand depresia loveste

Rapoartele arata ca  peste 350 de milioane de oameni la nivel global sufera de depresie. Cunoscuta mai putin pana acum in lumea moderna a devenit o chestiune cu care ne confruntam din ce in ce mai sever. In unele cazuri nici nu stii cu ce ai de-a face si suicidul este adesea rezultatul. Se manifesta pur si simplu ciudat caci pacientul in cauza isi schimba brusc comportamentul si nu isi mai gaseste sursele de energie si pozitivism pentru  a depasi situatia.

Uneori este un soc survenit in urma unei pierderi sau a unei situatii mai putin placute. Alte ori o frustrare sau o suparare ce nu in timp se amplifica. Cazurile difera insa toate ajung la acelasi diagnostic. In formele sale mai putin severe adesea se ignora. Insa depresia nu este deloc o joaca.

Daca stirile de la ora 5 au devenit celebre pentru cazurile socante ce se petrec in lume depresia este adesea motivul pentru care se intampla tot felul de nenorociri. Ultimele stiri relatau despre femeia care ameninta ca se arunca de la etaj. Cartierul vedetelor din Bucuresti asa cum este numita zona este in mare parte caracterizata de liniste. O liniste care ieri era zguduita de cea care atarna la propriu de balcon. Negocierile si incercarile de a rezolva situatia au durat nu mai putin de 5 ore timp in care femeia aproape ca facea echilibristica pe balcoanele aflate la o distanta infioratoare. Totul e bine cand se termina cu bine insa daca acest moment a fost depasit asta nu garanteaza o rezolvare pe termen lung daca nu se iau masuri.

Un alt caz poate la fel de surprinzator este al unei batrane care a ajuns la spital zilele trecute. Se intampla in Botosani. Medicii erau uluiti de femeia care nu se oprea din cantat. Pur si simplu.

Depresia este adesea rezultatul unor lungi suferinte. „Cantata” sau nu semnele sale sunt vizibile daca dorim sa le vedem.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *