Cat de folositori sunt castravetii

Castravetii sunt surse de vitamine, fibre si alti nutrienti benefici pentru buna functionare a organismului uman. Se intampla de foarte multe ori sa nu realizam cate beneficii are aceasta leguma aparent banala, fiind un aliment foarte bine cunoscut pentru proprietatile lui excelente de a reda sanatatea si buna functionare a corpului.

In continuare va vor prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa cumparati din piata castraveti de cate ori aveti ocazia. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand trebuie sa stiti ca aceasta banala leguma si anume castravetele hidrateaza foarte bine corpul. Daca veti manca un castravete rece acesta va regla nivelul de apa din organism. Trebuie sa stiti ca orice castravete contine in proportie de 90% apa asa ca va compensa cu varf si indesat apa pe care o eliminati in mod incostient prin intermediul transpiratiei.
  • Apoi, trebuie sa stiti ca castravetele este cel care lupta impotriva arsurilor interne si externe. Cand vorbim despre arsurile internene referim la arsurile gastrice sau la aciditatea la stomac. In plus, daca aveti de a face cu arsurile cauzate de ultraviolete trebuie sa stiti ca aplicand castravete veti reusi sa reduceti arsurile in mod semnificativ.
  • De asemenea, castravetele elimina eficient toate toxinele. Va trebui sa stiti ca apa din interiorul castravetelui actioneaza asemanator unei mature care ajuta organismul sa elimine foarte bine toxinele acumulate la nivelul lui. In plus, consumul regulat de castraveti va ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi sau a nisipului din aceeasi zona.
  • Castravetele contine foarte multe vitamine care ajuta organismul sa asimileze toate nevoile de care are nevoie. Astfel, de multe ori puteti consuma castravete pentru a asimila vitamine in organism. Aici vorbim despre vitamine precum vitamina A, B si C care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *