Cat de importanta este gradinita pentru copii

La o prima vedere cand ne gandim la gradinita, locul in care ne ducem copii atunci cand sunt mici, ne imaginam un loc de joaca unde copilul interactioneaza cu diferiti oameni si are diferite obiecte care ajuta copilul sa se dezvolte. La gradinitele particulare copilul poate avea ore de masa sau ore de culcare. Ei bine, acestea sunt foarte idnciate pentru ca micutul incepe sa se dezvolte si are nevoie de toate acete lucruri.

In timpul gradinitei copilul poate beneficia de anumite servicii care il poate face sa se simta la fel ca si acasa doar ca are posibilitatea de a se acomoda cu oamenii, de a interactiona cu alti copii care sa il ajute sa se dezvolte fizic si psihic.

Perioada prescolara este un moment esential pentru dezvoltarea copilului fiind practic, temelia vietii. In aceasta perioada copii incep sa devina constienti de ceea ce ii inconjoara si incep sa manifeste curiozitate fata de oameii sau de lucrurile pe care nu le cunosc.

Ce invata un copil la gradinita

Cu siguranta gradinita este cea mai importanta perioada a vietii deoarece ei in acest stadiu incep sa cunoasca notiuni de baza, invata sa scrie, sa vorbeasca si numere. Aici copilul invata cum trebuie sa se comporte intr-o societate fiind un mediu extem de prielnic pentru relationare dar si pentru integrare intr-un sistem de invatamand. Urmeaza celelalte etape ale vietii care au si ele efecte si importante foarte mari pnetru copii.

De indata ce merg la gradinita copii sunt capabili si stiu ceea ce inseamna sa ai un orar, un program, presteaza anumite munci care pentru ei sunt cosiderabile. Inainte sa mearga la scoala orice perioada pentru copil inseamna joc. Nu va realizeaza ca trebuie sa faca anumite lucruri pentru ca se impune o regula ci face anumite lucruri pentru ca el crede ca se joaca si ca astfel trebuie sa fie comportamentul sau.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *