Cat de mult iti imbunatatesti calitatea vietii din prima zi cand te lasi de fumat

Ai spus-o de atat de multe ori ca ajungi nici sa o mai crezi. Te lasi de fumat azi, incepi maine; te lasi de fumat saptamana viitoare si acest gand ajunge sa se indeparteze pana o iei de la capat. Este un viciu ce da batai de cap si pana cand nu gasesti acea determinare totala nu ai cum sa reusesti.

Pe cat de vicios pe atat de mult afecteaza intreg organismul. Ai fi surprins sa afli cat de mult scade riscul de tumori inca din primele zile in carfe renunti la tigara. Insa intr-un lung sir de imbunatatiri pe care le vei simti dupa ce te vei lasa de fumat reusesti sa iti dai seama la ce cota de risc te supui cu fiecare tigara fumata. Spre exemplu in aproximativ 20-30 de minute dupa ce vei lasa tigarile de o parte pulsul redevine normal, cu batai regulate, cu valori normale pentru categoria ta de varsta si indici de sex.

In ceea ce priveste plamanii tai, cei care se supraincarca cu otrava curata in primele 8 ore dupa ce vei renunta la acest viciu vei reduce la jumatate nivelul de dioxid de carbon din plamani si totodata vei creste nivelul de oxigen. Printr-o corelare inevitabila vei respira mai bine, parca mai usurat. Cu un risc adus la jumatate ca si candidat ideal de a face infarct in doar 48 de ore deja volumul de nicotina din organism este eliminat aproape complet. Poate ca in acest sens se gandesc multi cand spun ca nu este atat de daunator faptul ca fumez avand in vedere ca fumeaza rar, asta cu pauze de zile pana cand nicotina este eliminata din organism si nu cu o doza continuua de „alimentare” a organismului insa in special pentru plamanii tai.

Desi trebuie sa treaca 15 ani pana sa te consideri sanatos tun ca si un nefumator vizibil zi de zi si ora de ora iti imbunatatesti starea de sanatate o data ce decizi sa te lasi de fumat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *