Cateva motive in plus pentru a te lasa de fumat

Fumatorii sunt sfatuiti mereu sa se lase de acest viciu. De la mirosul intepator care tradeaza si pana la modul in care pe termen lung tigarile afecteaza starea de sanatate fumatorii aud tot felul de variante. In cele din urma este nevoie de o constientizare proprie si de motive mult mai serioase pentru a face asta. Poate ca pana acum nu te-ai gandit, dar iata o alta lista de aspecte care sa te faca sa te gandesti mai mult:

  • Tigarile te slabesc. La propriu. Probabil ai experimentat asta si pana acum, sa fumezi si sa iti dai seama ca nu mai ai pofta de mancare. Este adevarat insa mai mult decat atat se pare ca tigarile slabesc si muschii. Nu mai poti sa faci activitate fizica pentru ca obosesti, pielea si musculatura devin flasce.
  • Tigarile te imbolnavesc. Pe langa riscul de cancer acestea slabesc puterea organismului de a se apara. Sistemul respirator este mai intai afectat insa si cel digestiv. O imunitate proasta ce se datoreaza consumului de nicotina. Practic in cazul unui fumator organismul este mereu in alerta pentru a lupta cu consumul de nicotina ce nu face bine. Suprasolicitat si cand vine vorba de o boala nu mai exista aceeasi capacitate.
  • Iti expui membri familiei la acelasi risc si in plus aduci sanse pentru ca si mostenitorii tai sa faca acelasi lucru. Daca nu pentru sanatate, a ta si a celor din jur caci si fumatul pasiv afecteaza, atunci pentru procentele ingrosate ca si odraslele sa faca la fel sa renunti la acest viciu. Un studiu in acest sens arata ca fumatorii au de la 23 pana la 29% mai multe sanse ca si copiii lor sa faca acelasi lucru. Si diferenta fata de acei parinti este una destul de mare, de aproximativ 20 de procente.

Inca o data este momentul sa te gandesti daca merita sa mai fumezi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *