Ce a invatat lumea de la indieni

India este recunoscuta ca fiind una din tarile care au influentat foarte mult modul in care traim in ziua de astazi, insa mult dintre noi nu stim cum. India a contribuit cu multe la dezvoltarea omenirii de-a lungul timpului. Unele idei au fost cu adevarat revolutionare si Lumea ii datoreaza multe multumiri Indiei pentru contributiile din matematica, stiinta, medicina, filosofie si alte domenii.

Sahul – jocul regilor

Probabil ca nu aveai idee de faptul ca sahul, jocul regilor, isi are originile in India? Sahul este un joc al mitii foarte cunoscut, unele documente indicand ca sahul se juca acum 1500 de ani in India. Este un joc antic, care se juca in perioada dinastiei Gupta. Indienii numeau jocul „chaturanga” care se traduce prin diviziile din armata. Din India, sahul a ajuns in Persia in tarile arabe si mai tarziu a ajuns si in Europa.

Cifra Zero si trigonometria

India a fost locul de nastere pentru multe elemente din domeniul matemacicii. Einstein spunea ca indienii au fost cei ce au invatat lumea sa numere. Indienii au descoperit cifra zero si au introdus conceput de „nimic” in lume, cifra ce face parte din sistemul binar folosit de computerele din lumea intreaga. Sistemul decimal si trigonometria au si ele originile in India. Valoare lui numarului „PI” a fost estimata pentru prima data in India.

Yoga

Yoga este disciplina indiana spirituala pentru fizic, minte si suflet. Cand o persoana practica yoga, ajunge la un sentiment de pace interioara numita si „nirvana”. Este o tehnica foarte folosita in lumea occidentala in diverse scopuri. Scaderea in greutate, reducerea nivelului de stres si imbunatatirea starii spirituale ar fi doar cateva din avantajele aduse de yoga. Sunt multi specialisti in Yoga in jurul lumii insa cei mai priceputi sunt desigur adevaratii guru din India care cunosc tainele acestei activitati in profunzime.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *