Ce nu trebuie sa spui unei familii care sufera de pe urma unui avort spontan

tears_of_sadness

Cuvintele sunt facute cel mai adesea pentru a elimina durerea si pentru a alunga tristetea, insa uneori acestea pot tocmai sa provoace durerea si sa aduca cu ele foarta multa tristete. De aceea, este foarte important sa fii atent atunci cand discuti cu cineva ceva legat de o anumita tema, precum ar fi un avort spontan.

„Orice forma de viata, indiferent de cat de scurta, mereu va schimba lumea.” – anonim

  • „Poate asa a trebuit sa fie”. Incerci sa spui unor parinti ca moartea copilului lor nenascut este ceva ce asa trebuia sa fie? Nici un parinte nu isi doreste sa asculte la orice lucru care implica faptul ca existenta copilului sau ar fi fost in van.
  • „Nu este sfarsitul lumii”. Pentru parinti foarte fericiti, nerabdatori de a-si tine in brate viitorul copil, este. Incidentul nefericit le-a distrus visele si sperantele si le-a terminat lumea atunci.
  • „Macar acum stii ca esti fertila si ca poti ramane insarcinata”. Nu e nevoie sa moara cineva ca sa iti dai seama ca esti capabila sa dai viata. In asemenea timpuri de durere si intristare, acestea sunt printre cele mai insensibile cuvinte care pot fi spuse.
  • „Va fi mai bine data viitoare”. Era copilul pe care il doreau. Era timpul in care isi doreau un copil. Nu data viitoare, nu altadata. De asemenea, parintii isi plang moartea copilului lor si de aceea nu se pot gandi la nici o data viitoare.
  • „Este bine, nu mai plange”. Lasa parintii sa-si planga pierderea. Este sanatos. Decat sa tii in tine lacrimile si emotiile negative, mai bine sa te eliberezi.

Daca vei avea vreodata ghinionul sa cunosti o persoana care a trecut printr-o situatie ca cea prezentata mai sus, sa tii cont de lucrurile pe care nu trebuie sa le spui atunci cand vei discuta cu o familie care si-a pierdut un copil.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *