Ce poti face cu cojile de portocale

Suntem invatati sa aruncam mai tot din jurul nostru. Cojile de fructe spre exemplu contin vitamine insa multi prefera sa consume doar interiorul. Si cand nu sunt bune de consum se dovedesc utile din alte puncte de vedere. Poate fi vorba de imaginatie? Exista tot felul de obiecte, cel  mai adesea decorative, realizate din produse ce se recicleaza. Insa pe langa asta poti gasi utiliatea in gospodarie. Ce poti face cu cojile de portocale? Mai mult decat poti sa crezi.

  1. Se dovedesc a fi un produs de curatat mobila din lemn. Partea din interior albicioasa ofera un luciu aparte suprafetelor din lemn. E ca si cum ai inlocui acel spray special doar ca ai nevoie de o gramada de coji de portocale pentru a termina de lustruit toata mobila casei.
  2. Insectelor nu le plac mirosul de fructe. Cojile de portocale pe care le lasi prin casa vor tine la distanta tot felul de insecte. Si in plus nu sunt de un miros greu de suportat, deci zero compromis.
  3. Urmele de piatra dispar. Coaja de portocala contine acel suc care dizolva urmele de piatra. Din nou un produs de curatat pe care il poti inlocui. In egala masura ai nevoie de o mare cantitate pentru a rezolva problemele.
  4. Un aer fresh oriunde le-ai lasa. Coaja de portocala se deshidrateaza in timp si aroma sa se degaja. Sa pui aceste coji in scrumiere inseamna sa combati mirosul de tutun. Si daca te bazezi si pe un minim de creativitate poti sa ornezi casa cu boluri in care pui coji de portocale si nu numai.
  5. Cojile de portocale pot absorbi si mirosurile neplacute. Incearca cu pantofii ce ii porti de peste zi. Intr-un saculet peste noapte acestia vor fi ca si aerisiti.

Si lista nu se opreste aici. Cojile de portocale exfoliaza pielea deci ca si tratament acasa, naturist iata un alt plus pentru folosirea acestora.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *