Ce trebuie sa afli despre educatia copilului

Copilul este cel mai important pentru fiecare dintre noi iar in momentul in care apare in viata noastra ne dedicam lui intru totul si facem astfel incat sa ii oferim cea mai buna educatie si cele mai bune sfaturi legate de caracter.

In ziua de astazi, foarte multi oameni ii judeca pe ceilalti atunci cand copilul are o iesire de comportament. Vorbesc despre faptul ca multi oameni ii judeca pe ceilalti atunci cand copilul lor are un comportament putin exagerat cum ca parintii sunt vinovata pentru ca nu le-a oferit educatie. Ei bine, acest lucru nu este deloc adevarat mai ales avand in vedere ca parintii nu sunt responsabili de toate activitatile copiilor. De multe ori, parintii fac tot posibilul pentru ca micutii lor sa fie cat mai bine bine crescuti.

Uneori e suficient ca pur si simplu un comportament inadecvat din partea unuia dintre parinti- sau a amandurora- ca de exemplu coplesirea, protejarea exagerata a copilului fata de orice eventual pericol din afara, sau dimpotriva egoismul exagerat al acestuia ii poate produce copilului afectiuni dar mai ales rani greu de vindecat.

Astazi este o „moda” in a inlocui dragostea adevarata pe care un parinte este dator sa o dea copilului sau cu bani sau alte lucruri materiale. Asta poate dauna foarte mult formarii caracterului copilului. Se poate invata un rasfatat, si sa priveasca cu superioritate pe cei mai putin instariti decat el. Banii, grija pentru lucrurile materiale de care are nevoie un copil inlocuiesc de multe ori insa dragostea si in famillie mai putin bogate, care considera ca daca ii dai copilului mancare, haine si ii asiguri tot ce trebuie pentru a urma o scoala, si-au facut datoria de parinte.

Asadfar, este foarte important sa se stabileasca o legatura intre parinti si copii inca din momentul in care copii incep sa inteleaga anumite lucruri.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *