Ce trebuie sa faci in primele luni de sarcina

Se intampla de foarte multe ori ca femeile  care sunt la inceput de sarcina sa nu stie foarte bine ce trbeuie sa faca, ce au  voi sa faca sau nu. Din acest motiv, am decis ca astazi sa va prezint cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tineti cont in momentul in care aflati ca sunteti insarcinata:

De cum iesi pe usa spitalului cu confirmarea ca esti astepti un bebelus, este timpul sa te gandesti la un obstetrician bun care sa te monitorizeze in sarcina si sa te asiste la nastere. Opteaza pentru un medic cunoscut, cu reputatie in domeniu, sau mergi pe mana recomandarilor unor persoane apropiate.

Nu lua nicio decizie finala inainte de a vorbi macar cu 2-3 potentiali medici, pentru a-i intervieva in prealabil si a vedea daca iti inspira incredere sau daca sunt la zi cu noutatile in domeniu. Decide-te asupra medicului cu care consideri ca poti comunica deschis, care este mereu disponibil in caz de probleme si care te face sa simti ca esti pe maini bune.  

Daca nu ai facut-o pana acum, este timpul sa iei in calcul ideea de a renunta la fumat si sa eviti cu orice pret bauturile alcoolice. Chiar daca multi medici sustin ca daca este consumat ocazional si in cantitati mici, alcoolul pare sa nu afecteze sarcina, este mai indicat sa fii precauta, intrucat nu exista dovezi stiintifice in acest sens.  

Vitaminele prenatale sunt printre cele mai importante masuri pe care trebuie sa le iei in sarcina timpurie. Au un beneficiu imens in dezvoltarea corespunzatoare a organelor fatului si in prevenirea malformatiilor congenitale. Suplimentele prenatale contin o selectie atenta de nutrienti de care atat tu, cat si fatul aveti nevoie pentru a trece cu bine peste primul trimestru de sarcina, considerat a fi critic pentru dezvoltarea copilului si evolutia sarcinii.  

Asadar, trebuie sa aveti grija de dvs. in aceasta perioada deoarece organismul este mai vulnerabil.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *