Ce vrei sa stii despre vise

Toata lumea viseaza insa depinde de fiecare persoana daca isi mai aminteste sau nu ceea ce a visat. Cu siguranta multi dintre voi au curiozitati in ceea ce priveste semnificatia viselor si au multe intrebari in aceasta privinta.

Daca nu iti mai amintesti ce ai visat in seara trecuta nu inseamna ca nu ai visat nimic. In cazul in care nu ai visa nimic creierul tau ar suferi niste consecinte foarte grave. Nu trebuie sa uitam faptul ca in momentul in care ne odihnim si creierul nostru se odihneste. In cazul in care nu ar fi asa ne  putem confrunta cu probleme psihologice foarte grave sau putem sa ne confruntam cu o depresie . Se pare ca principalul motiv il reprezinta visele. Cu cat visam mai mult cu atat creierul este mai sustras si se odineste mai tare.

Iata totusi cateva curiozitati despre vise pe care probabil ca ai vrut sa le descifrezi la un moment dat.

Persoanele nevazatoare viseaza

Chiar si persoanele care s-au nascut cu o afectiune a ochilor care nu le permite vederea aceste persoane tot viseaza. Trebuie sa tinem cont de faptul ca persoanele care nu beneficiaza de anumite simturi beneficiaza de celelalte in mod special. Mai exact o persoana care nu vede are simtul tactil sau simtul mirosului mult mai accentuate. Aceste simturi ocntribuie foarte mult la formarea unui vis. Chiar daca va imaginati ca trebuie sa vedeti anumite lucruri trebuie sa stiti ca acestea contribuie foarte mult la formarea visului. Astfel, si persoanele nevazatoare viseaza.

Uitam 90% din vis

De asemenea, trebuie sa stiti ca in momentul in care va treziti va mai amintiti 50% din vins iar pe parcursul zilei ramaneti doar cu 10%. In momentul in cxare te trezesti si iti amintesti visul inseamna ca nu te-ai odihnit chiar foarte bine si ca  vei fi putin mai obosit decat de obicei. Creierul simte nevoia sa isi satisfaca intreaga nevoie de somn si din acest motiv veti simti aceasta stare de oboseala.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *