Cea mai infricosatoare insecta

Exista in jur de zece miliarde de miliare de insecte pe pamant la un moment dat. Aceasta inseamna ca exista in jur de un miliard de insecte la fiecare om. Majoritatea dintre ele sunt inspaimantatoare daca le privim de aproape, insa una dintre ele iti va da pur si simplu fiori.

Viespea japoneza gigant (vespa mandarinia japonica) este una dintre aceste insecte terifiante. In primul rand, marimea acesteia iti va da fiori. Este cam de marimea degetului mare a unui om si are abilitatea de a „scuipa” otrava care poate topi carnea. As vrea sa spun ca asta e doar o gluma, insa o asemenea ciudatenie chiar exista. Imagineaza-ti ceva mai rau decat o zburatoare zgomotoasa, gigantica, care scuipa venit si avant posibilitatea sa te intepe de un numar infinit de ori. Am precizat ca are tendinta sa arunce cu venin in ochii tai? Sau ca otrava secretata de acestia are in compozitie un cocktail de feromoni care va chema in scurt timp orice viespe existenta in cuib, pentru a se asigura ca n-o sa scapi cu viata? Iar daca crezi ca poti sa fugi de ea, iti zic sa te mai gandesti, putand zbura non stop pana la 80 km pe zi.

Din moment ce nu ai mai auzit pana acum de ea, te gandesti probabil ca viespea japoneza gigant traieste undeva departe de lume, pe un munte sau intr-un loc izolat. Adevarul este ca nu, nu traiesc in munti. Traiesc printre oameni, chiar si la iesirea capitalei japoneze, Tokyo. In jur de 50 de oameni mor anual, fiecare in chinuri groaznice. O viespe-adult va zbura kilometri intregi pentru a gasi hrana zemoasa cu care sa-si hraneasca puii. In ce constituie aceasta hrana? Albine. Viespea japoneza se hransete in principal cu albine, intrand fara jena in cuiburi a cateva mii dintre acestea si exterminand cat mai multe posibil.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *