Cercetatorii descopera o planeta potential locuibila

kepler186fPentru prima data, oamenii de stiinta au descoperit o planeta extraterestra de marimea Pamantului in zona locuibila a stelei gazda, un „var al Pamantului” care ar putea avea apa lichida si conditiile necesare vietii.

Noua planeta gasita, numita Kepler-186f, a fost vazuta prima data de telescopul de spatiu Kepler al lui NASA si inconjoara o stea rosie mica la aproximativ 490 de ani lumia de Pamant. In timp ce steaua gazda este mai slaba decat soarele Pamantului si planeta este putin mai mare decat Pamantul ,pozitionarea lumii extraterestre cuplata cu dimensiunea sa sugereaza ca Kepler-186f ar putea avea apa pe suprafata sa, dupa cum spun oamenii de stiinta.

Planeta potentiabil locuibila

Oamenii de stiinta cred ca, Kepler-186f, cea mai din afara din cele 5 planete gasite orbitand steaua Kepler-186, orbitand la o distanta de 32.5 milioane de mile, teoretic in zona locuibila pentru un pitic rosu. Pamantul orbiteaza in jurul soarelui de la o distanta medie de aproximativ 93 de milioane de mile, dar soarele este mai mare si mai luminos decat Kepler-186 steaua, insemnand ca zona locuibila a soarelui incepe de mai departe de stea in comparatie cu Kepler-186.

Alte planete cu diferite dimensiuni pot fi gasite in zonele locuibile a stelelor lor. Cu toate acestea, Kepler-186f este prima planeta extraterestra atat de aproape de Pamant in dimensiune, gasita orbitand in ceea ce este o zona potentiala ce sustine viata a unui sistem extrasolar, potrivit oamenilor de stiinta exoplanetei.

Noua planeta descoperita masoara aproximativ 1.1 raza a Pamantului, facand-o putin mai mare decat Pamantul, dar oamenii de stiinta cred ca lumea extraterestra ar putea fi stancoasa ca Pamantul.Cercetatorii inca nu sunt siguri din ce este facuta atmosfera lui Kepler-186f, elementul cheie insa ar putea ajuta oamenii de stiinta inteleg daca planeta poate gaazdui viata.

Noile cercetari au fost publicate online pe 17 Aprilie in jurnalul Science.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *