Cheia cresterii musculare

Exista foarte multe persoane care fac diferite eforturi pentru a avea o masa musculara mai mare si cat mai consistenta. Primele conditii ale unei mase musuclare mari este faptul ca trebuie s afaceti sport si sa aveti o alimentatie potrivita dar si sa iei suplimente alimentare.

Fara nici o indoiala suplimentele alimentare contribuie foarte mult la cresterea masei musculare si la intretinerea ei. shopbuilder.ro va pune la dispozitie foarte multe produse care va vor ajuta foarte mult in mentinerea si intarirea masei musculare.

Cresterea musculara este legata de bine cunoscutul fenomen de hipertrofie care determina o crestere a dimensiunii celulelor in timp si mai implica si un alt fenomen, care nu este chiar atat de bine definit si chiar atat de cunoscut, hiperplazia, adica o crestere in celulele musculare sau in fibrele sale.

Daca vom lua sa comparam o persoana care alearga cu o persoana care se ocupa cu culturismul ne vom da imediat seama de faptul ca exista o specificitate de putere de normare care este necesara pentru ca rezultatele sa aiba un impact puternic.

Formarea de anduranta determina o crestere a volumului si a densitatii mitocondriilor celulare, a enzimelor oxidative si a densitatii capilare. De pe alta parte, culturistii si sportivii de forta sunt echipati cu muschi mai largi si mai masivi datorita specificului lor de formare.

Stim ca majoritatea cresterilor musculare produse de catre activitati anaerobe, adica fara implicarea predominanta de oxigen in timpului efortului si mai degraba cu implicarea creatinei, se bazeaza in primul rand pe mecanismul de hipertrofie a fibrelor musculare si a cresterii fiecarei fibre in parte.

Sigur ca acolo exista diferite cazuri in care muschii lucreaza in functie de crestere si de solicitare.

Hipertrofia fibrelor musculare este crata de reugla de catre exercitiile care provoaca contractii exenctrice sau izometrice si care nu produs suficiente daune din punct de vedere muscular.

Este adevarat ca sportul de performanta sau fpatul ca veti merge in fiecare zi la sala de forta si veti face foarte multa miscare este posibil sa va creeze un oarecare trsaumatism minor la muschi.

Intr-adevar, intotdeuna vom recomanda ca aceste lucruri, suplimente si exercitii sa fie facut ede catre persoane care au experienta si care nu au mai progresat de cateva luni, de exemplu.

Se poate creste ritmul exercitiilor fizice atunci cand se stagneaza cresterea masei musculare. De exemplu, in cazul culturistilor, se produce o stagnare a cresterii greutatii dupa 5-6 ani de practica.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *