Ciudatenii de Halloween

Vrem sa nu vrem sa recunoastem am inceput si noi sa tinem pas cu sarbatoarea americana a Halloweenului. Aceasta sarbatoare este cea mai importanta din tot anul pentru fiind echivalenta cu Anul nou d ela noi.

In aceasta data, oamenii si mai ales copii incep sa se deghizeze in diferite personaje si astfel merg din casa in casa sa „colinde” in schimbul unor bomboane. Ei bine, chiar daca in Romania nu a prins chiar atat de mult aceasta sarbatoare, totusi este placut sa se respecte macar partea cu deghizatul. Exista anumite obiceiuri pe care americanii le pun in practica atunci cand se apropie helloweenul. Tu ai fi dispus sa le incerci?

Pentru celti, Samhain, numele celtic al Halloweenului, era cea mai importanta sarbatoare din an. Echivalentul ei modern ar fi Anul Nou. Desi sangele celtic s-a mai diluat pana in prezent, adeptii cultului Wicca considera sfarsitul lunii octombrie drept sfarsitul unui an calendaristic.

De exemplu, daca vrei sa afli cu cine te vei casatori trebuie sa stingi toate becurile si sa aprinzi o lumanare in timp ce te privesti intr-o oglinda. In tot acest timp trebuie sa iti piepteni parul sau sa mananci un mar si se spune ca ursitul se va face remarcat in oglinda. De asemenea, se mai spune ca femeile trebuie sa isi faca o turta foarte sarata pe care sa  o manance inainte de culcare. Apoi, trebuie ca persoana respectiva s aviseze ursitul, adica cel care ii va aduce sa bea apa.

In Cehia, sarbatoarea nu are nimic din spiritul festiv al farselor regizate de englezi, din agitatia chinezilor sau din forma comerciala capatata in Statele Unite. Cehii petrec noaptea de Halloween intr-un fel de priveghi de familie intr-un cerc in care fiecare membru are un scaun liber alaturi pentru o ruda decedata.

Asadar, poti sa faci orice ritual iti doresti daca ai curaj sa faci lucruri infricosatoare.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *