Comunicarea non verbala si secretele ei

Nu realizam insa de foarte multe ori corpul este cel care spune cele mai multe lucruri despre tine si despre ceea ce ai in minte. De fpt, nici nu ne imaginam cate pot transmite anumite gesturi facute in mod constient sau inconstienti. Ce ste cel mai important este faptul ca trebuie sa stii sa comunici eficient pentru a obtine rezultatele mult asteptate. Exista o lipsa tot mai mare a concordantei dintre mesajul transmis verbal si cel transmis non verbal.

Stim cu totii ca incepand de cand ne nastem si pana cand murim suntem destinati comunicarii. Pentru a ne intelege, pentru a crea diferite relatii si pentru a ne face intelesi suntem nevoiti sa comunicam. Chiar daca ne vine greu sa credem, avem nevoie sa comunicam verbal sau non verbal.

Comunicarea verbala, stim cu totii la ce se refera si in general la faptul ca transmitem anumite lucruri, ganduri sau sentimente pe care le transmitem prin intermediul dialogului, monologului etc. Astfel, transmitem anumite lucruri si ne facem intelesi de cei idn jurul nostru.

Comunicare non verbala se refera la mimica, la gesturi si expresii faciale pe care le face in mod voluntar sau involuntar. Se intampla de foarte multe ori sa emitem o serie de semnalmente ppe care corpul nostru le transmite intr-o forma constientia sau incostienta. Aceste gesturi usnt de regula perceptibile la nivelul intregului corp si la nivelul fetei prin intermediul mimicii, expresiei faciale sau ale membrelor.

Cu siguranta vi s-a intamplat sa stai de vorba cu cineva si fara sa va dati seama sa incepeti sa miscati din membre insistent. Sigur ca nu realizati asta doar ca aceasta perceptie apartine creierului si din acest motiv comunicarea nn verbala poate sa fie utila, benefica sau nu. Nu este tot timpul indicat sa ne folosim de ea insa uneori nu avem incotro.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *