Continutul nutritiv al portocalelor

Se spune ca portocalele sunt unele dintre cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba despre persoanele care sunt la dieta si care vor sa scape de cateva kilograme in plus. In acest articol vom vorbi despre beneficiile portocalelor pentru sanatatea ta si cum te pot ajuta acestea sa duci un stil de viata mai sanatos si mai plin de energie.

Caloriile continute intr-o portocala de marime medie sunt in numar de aproximativ 60. Cu toate acestea, o cana de suc de portocale contine mult mai multe calorii, numarul atingand aproximativ 110 calorii.

Portocalele isi au continutul de calorii din carbohidrati sau din frucoza, pentru a fi mai precisi. Cantitatile de proteine sunt neglijabile la o portocala, aceasta fiind preferata si datorita continutului ei nul in colesterol si grasimi saturate. Portocala, fiind o citrica, este extrem de bogata in vitamina C, specialistii spunand ca o cantitate de 100 de g de portocala furnizeaza 45 mg de vitamina C, care este in jur de 75% din doza zilnica de vitamina C recomandata. Portocalele contin de asemenea antioxidanti naturali care te pot ajuta sa-ti dezvolti imunitatea si te ajuta sa te lupti cu bolile si cu infectiile.

Mai mult decat atat, portocalele contin vitamina A, vitamina B6 si vitamina E in cantitati mai mici. Acestea contin, de asemenea, fier, tiamin, riboflavin, miacin, fosfor, cupru, magneziu si zinc. Portocalele sunt printre cele mai delicioase, insa foarte sarace in calorii dintre toate mancarurile cu care vei avea vreodata ocazia sa intri in contact.

Asadar, portocalele sunt printre cele mai benefice si mai preferate fructe din lume de catre oricine, deoarece nu doar ca te vei bucura de gustul incomparabil al acestora in timpul in care le vei consuma, dar vei fi si in masura sa iti controlezi greutatea corporala intr-un mod placut si usor.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *