Controverse din spatele mortii lui Hitler

Se crede ca Adolf Hitler, celebrul conducator german, s-a sinucis in buncarul sau din Berlin pe 30 aprilie, 1945. Insa acest lucru este in totalitate adevarat? Citeste in continuare acest articol si vei afla cateva lucruri legate de una dintre cele mai populare personalitati a secolului XX.

Conform raportului oficial, Adolf si Eva Hitler au fost incinerati in camp liber, cu ajutorul benzinei (Hitler a lasat instructiuni privitoare la acest detaliu). Cadavrele arse incomplet au fost apoi ingropate intr-un crater de bomba. Totusi, analiza ramasitelor arata ca ceea ce se credea a fi craniul celebrului dictator s-a dovedit a fi craniul unei femei intre 20 si 40 de ani. Aceasta este o informatie zdruncinatoare din istoria intregii omeniri. O teorie spune ca Hitler a evadat apoi in America de Sud unde acesta a murit pana la urma de cancer stomacal. Se cunosc foarte multe cazuri de conducatori nazisti care au evadat in diferite state pasnice, neimplicate in Cel de-al Doilea Razboi Mondial si de aceea posibilitatea ca Hitler sa fii facut la fel nu trebuie eliminata.

Este evident ca istoria este scrisa mereu de catre castigatori. Tinand cont de faptul ca o proclamare a mortii lui Hitler ar fi avut un impact foarte pozitiv asupra Fortelor Aliate, nu ar fi de mirare ca aceasta sa fi fost facuta cu mult inainte ca Hitler sa moara. Cel mai probabil este ca Armata Rosie a propagat ideea precum ca liderul partidului nazist ar fi murit, tocmai pentru a-i motiva pe soldatii aliati si pentru a-i demoraliza pe soldatii nazisti, lucru care s-ar putea concluziona in reducerea cu cateva zile a duratei razboiului.

Moartea Fürher-ului continua chiar si in ziua de azi sa atraga foarte multe teorii conspirationiste, iar povestea mortii unuia dintre cei mai prolifici conducatori ai secolului XX sa fie rescrisa intr-o buna zi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *