Cum alegem un termostat performant

salus iT600

          Pentru fiecare dintre noi, confortul are un rol foarte important. Acesta ne poate influenta si imbunatati mult viata. Unul dintre principalii factori ce ne poate modifica starea de confort este temperatura. Gradul de confort termic este cel mai resimtit si de aceea, alegerile pe care trebuie sa le facem sunt foarte importante. Pentru a reusit sa ajungem la cea mai buna varianta, va trebuie sa intelegem ce presupune un termostat si ce proprietati trebuie sa aiba pentru a fi performant.

          Termostatul reprezinta unitatea de control a unui sistem de incalzire. Este centrul de comanda. Acesta are capacitatea de a porni sau de a opri sistemul termic instalat. Principala responsabilitate a unui termostat este de a percepe cu precizie temperatura spatiului in care este montat, pentru a lua cele mai bune decizii. Ca reper, acesta prezinta o valoare setata a temperaturii. In functie de aceasta termostatul va sti cand sa porneasca sau sa opreasca incalzirea. De exemplu, atunci cand temperatura din incapere este sub valoarea stabilita, termostatul va activ sistemul de incalzire pana ce valoarea temperaturii va fi in parametrii optimi. In situatia opusa, cand temperatura va atinge sau depasi pe cea setata in termostat, acesta va opri incalzirea. Aceasta actiune joaca un rol important intr-un consum eficient si performant.

          Cand spunem cuvantul „performanta” nu putem sa nu ne gandim la gama de termostate iT 600. Aceasta este fabricata de firma Salus. Aceasta este un important furnizor global de tehnologii si solutii de control electronic pentru pietele industriale, comerciale si de larg consum.iT600

          Sistemul iT 600 are posibilitatea de a se conecta si de a putea fi controlat prin internet, folosind tehnologia wireless. Pentru a putea beneficia de acest lucru este nevoie de un Gateway. Acest sistem poate gestiona atat zone incalzite cu radiatoare, cat si circuite de la distribuitor, controlate cu actuoare termice (cum este incalzirea in pardoseala). Un alt mare avantaj al acestui sistem este ca poate gestiona foarte multe zone in acelasi timp. Numarul total al acestora ajunge la 30. De asemenea, un astfel de sistem trebuie sa contina un coordonator.

          Alegerea unui termostat performant ne va aduce numeroase beneficii. Cel mai semnificativ avantaj este cel reprezentat de economisirea si gestionarea cat mai eficienta a energiei. Asta aduce un castig financiar prin scaderea costurilor si un avantaj din punct de vedere ecologic. Asadar, performanta poate fi usor recunoscuta in cazul unui termostat. Ea este usor de verificat cu ajutorul parametrilor in care acesta functioneaza. Un termostat performant trebuie sa aiba un interval larg de masurare a temperaturii, precum si un interval mare de comanda a ei. Capacitatea de a rezista in diferite conditii de depozitare este alt factor demn de luat in seama. Cu cat casa este mai mare, ne dorim un termostat care sa ne ofere posibilitatea de a gestiona cat mai multe zone si cat mai usor. Exact aceste lucruri ne sunt oferite de sistemul iT 600.

          Tehnologia a reusit sa atinga un nivel foarte ridicat de perfomanta si in felul acesta ne face viata mult mai simpla. Trebuie doar sa fim informati si sa facem cea mai buna alegere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *