Cum eliminam fricile copiilor

Copii sunt foarte vulnerabili si de cele mai multe ori ei asociaza diferite frici cu noaptea. Exista foarte multi copii care nu pot sa doarma si in momentul in care stiu ca urmeaza sa doarma, incep sa planga sau sa aiba diferite crize din teama cu care se confrunta in fiecare seara.

In primul rand trebuie sa stii ca micutii au nevoie de o imaginatie alimentata. Stiti cu totii ca micutii isi imagineaza tot felul de fabulatii si de lucruri ciudate. Ei bine, in aceste motive nu trebuie sa radeti de el ci sa intelegeti ce se intampla in mintea lui si astfel sa il ajutati sa treaca peste momentele care ii provoaca disconfort. De exemplu, foarte multi parinti aleg paradisul personajelor ursitoare. Acestea ajuta copii sa treaca mult mai usor peste aceste temeri care ii chinuie pe micuti.

Copii iau diferite frici in timpul noptii si le asociaza cu mersul la culcare. Exita frici care se manifesta in diferite forme incepand de la frica de bau bau si pana la fricile care starnesc plansete ca niste adevarate catastrofe. Asadar, este foarte important sa stiti sa va intelegi copilul si sa il ajutati sa treaca mai repede peste anumite lucruri.

De foarte multe ori nu stim ce ar trebui sa facem pentru ca micutul sa nu se mai confrunte cu aceste frici. De fapt, daca va doriti acest lucru trebuie sa nu faceti niciodata glume pe seama fricii copiilor. Chiar daca ti se pare neimportant ceea ce spune copilul tau inainte de culcare, trebuie sa fii constient ca problema este pentru copil cat se poate de serioasa. In ciuda faptului ca tinzi sa nu ii dai crezare si crezi ca este lucru neimportant, trebuie sa stii ca acest lucru este foarte important pentru copil.

Nu incerca sa ignori sau sa iei in deradere teama copilului. Nu trebuie sa faci glume pe seama fricii micutului ci trebuie sa le tratezi foarte serios, chiar daca ti se pare a fi nimicuri. Pentru un copil este mai mult decat important sa se simta protejat si in siguranta. Asculta-l cand iti povesteste ce frica are si pune-i intrebari deschise ca sa afli cat mai multe amanunte si ca s ail poti ajuta pe micut.

Din momentul in care ai inteles motivul fricii copilului trebuie sa te asiguri ca totul este in regula. Intelege-i frica copilului sii incearca sa il convingi ca totul este in regula.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *