Cum sa fii fericit

Fericirea este relativa pentru fiecare in parte caci ca si rezultat se poate raporta la diferite aspecte. Unii gasesc fericirea in implinirea de a avea o familie; pentru altii inseamna un job bine platit, un examen trecut, un sentiment de iubire impartasit etc. Este greu sa definesti fericirea de vreme ce este un sentiment trecator si in varii feluri definit. Cercetatorii spun ca exista metode prin care putem deveni fericiti, ca o chestiune de moment ce ne schimba atitudinea.

  • Joaca-te cu pamant, murdareste-ti mainile. Se pare ca exista o bacterie ce stimuleaza secretia de serotonina astfel ca aceasta va aduce un nivel mai ridicat de fericire. Ce implicatie are serotonina? Lipsa acesteia este responsabila de aparitia depresiei.
  • Ai grija ca patul sa fie ordonat in fiecare zi. Este o chestiune psihologica care ne aminteste ca putem detine controlul asupra lucrurilor, ordinea fiind asociata cu acest sentiment care aduce cu sine fericirea.
  • Dedica cateva minute de joaca cu un catel. Nu degeaba acestia sunt cei mai buni prieteni ai omului. S-a constant prin studiul asupra undelor cerebrale ca intr-un astfel de moment o persoana se simte bine. Desi un grad mai mare de satisfactie vine cu norocul de a gasi bani asta nu se intampla mereu si oricand.
  • Suporta frigul. Curios cum ar putea o astfel de metoda sa functioneze insa cercetarile arata ca a fi fericit este o stare ce se activeaza la 13 grade.
  • Deseneaza..mancare nesanatoasa. Ce este interzis este atat de delicios si daca a fi fericit inseamna sa consumi alimente cu multe calorii nu este sanatos sa desenezi astfel de produse iti aduce fericirea cel putin privind. Cel putin asta spun cercetatorii.

Fii fericit sau…disimuleaza. Se pare ca si un zambet fals tot te va aduce in punctul in care sa te simti fericit caci zambetul se asociaza cu fericirea, cu amintirile in acele momente cand te-ai simtit implinit si fara griji.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *