Cum sa fii prietenul copilului tau

De regula, cei mai multi parinti se ingrijoareaza atunci cand observa anumite schimbari comportamentale in randul copiilor lor. In timpul adolescentei se produc foarte multe schimbarari din punct de vedere hormonal, fizic si psihic. Este perioada in care adolescentii au anumite comportament vis-a-vis de parintii lor si consedera ca acestia ii vor raul.

Acesta este perioada in care parintii incep sa isi puna diferite semne de intrebare pentru ca simt ca isi pierd copilul de sub control. Daca esti si tu printre acesti parinti nu trebuie sa te ingrijorezi deoarece mai toti parintii trec prin acest lucru.

Iata ce ar trebui sa faci ca sa ai o relatie mai buna cu copilul tau:

In primul rand comunicarea este cheia succesului si in acest domeniu. Daca vrei sa ai o relatie buna cu copilul tau trebuie sa ai grija sa comunici cu el si sa il faci sa aiba incredere in tine. Din momentul in care copilul are incredere in dvs. cu siguranta relatia se va imbunatati considerabil. Trebuie sa stii sa il facipe copilul tau sa  aiba incredere in tine daca vrei sa fii un prieten pentru copilul tau.

Pastrati-va intuitia daca stiti ca aveti un copil bun. In momentul in care simtiti ca situatia va iese de sub control trebuie sa faceti astfel incat sa va urmati intuitia. Daca intuitia va spune ca este tot un copil bun, nu cadeti in capcana de a va pierde increderea in el. Daca intuitia va spune ca este ceva in neregula, actionati in consecinta si nu veti gresi. Trebuie sa aveti incredere in toate instinctele dumneavoastra si sa va dezvoltati capacitatea de a  asculta  pe toate lungimile de unda disponibile.

Nu lasati situatia sa va scape de sub control deoarece trebuie sa fii precauta. Este o perioada dificila pentru copilul tau si trebuie sa fii aproape de el si mai ales sa sa comunici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *