Cum sa inlocuiesti un alternator la masina

trusa montare alternator

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca vei purta mereu in cadrul reparatiilor sau interventiilor tale la masina ochelari de protectie, fie chiar si pentru cea mai mica dintre interventii. Poarta de asemenea si un echipament protector personal atunci cand este necesar acest lucru, de exemplu manusi de latex sau un tip de incaltaminte cu varful inchis, pentru a-ti proteja picioarele.

Deschide capota masinii tale si localizeaza exact locul in care se afla alternatorul vehiculului tau. Folosindu-te de multimetrul digital din dotare, verifica voltajul bateriei masinii. O baterie moarta va avea de obicei, in medie, mai putin de 9 volti. Acest lucru nu va consta intr-o putere suficienta pentru a porni majoritatea tipurilor de vehicule.

Pentru a verifica daca alternatorul masinii tale este intr-o stare proasta, asigura-te mai intai ca bateria vehiculului tau este incarcata la maxim si poate trece de un test efectuat asupra motorului. Cu bateria functionabila instalata, conecteaza multimetrul digital de-a lungul terminalelor bateriei cu motorul inchis. O baterie buna va trebui sa afiseze intre 12-13 volti.

Porneste motorul si citeste randamentul multimetrului digital. Voltajul ar trebui sa creasca undeva la 13, 5-14, 5 volti. Folosindu-te de o cheie cu deschidere larga, deconecteaza cablul negativ al bateriei masinii tale. Deconecteaza cablurile de alimentare si de putere din partea din spate a alternatorului acordand o atentie speciala locului in care fiecare cablu se conecteaza. Deconecteaza conectorul cablajului.

Slabeste suruburile suportului alternatorului si suruburile de reglare ale alternatorului sau centura de tensionare a alternatorului astfel incat sa poti inlatura cureaua de transmisie a alternatorului. Folosindu-te de priza si de manivela de dimensiuni corecte, scoate suruburile de fixare ale alternatorului, saiba de distantare(daca este echipat cu asa ceva), surubul de reglare, surubul pivot inferior(daca exista in dotare) si alternatorul in sine.

Cu trusa montare alternator instaleaza mai apoi noul alternator cu ajutorul sculelor ce se afla la indemana ta in interiorul acesteia. Folosindu-te de priza si de manivela de dimensiuni corecte, scoate suruburile de fixare ale alternatorului, saiba de distantare(daca este echipat cu asa ceva), surubul de reglare si surubul pivot inferior(daca exista in dotare).

Instaleaza de asemenea cureaua alternatorului. Trage alternatorul pana cand centura(cureaua) acestuia este stransa. Strange suruburile de fixare ale alternatorului in timp ce deplasezi cu usurinta unitatea alternatorului pentru a obtine tensiunea corespunzatoare curelei alternatorului.

Reinstaleaza cablurile de alimentare si de putere la alternatorul masinii. Instaleaza conectorul cablajului la locul acestuia. Impinge cu degetul in mijlocul curelei alternatorului pentru a verifica tensiunea curelei de transmisie.

Daca cureaua alternatorului se misca mai mult de jumatate de inch, atunci este inca prea slaba. Asadar, va trebui sa ajustezi cureaua alternatorului pentru tensiunea potrivita inainte de a trece la pasul urmator. Acum, daca cureaua alternatorului a fost instalata si ajustata potrivit, reconecteaza cablul bateriei negative.

Porneste motorul si verifica voltajul bateriei pentru a verifica incarcarea adecvata a alternatorului. Opreste din nou motorul si reverifica tensiunea curelei alternatorului. Reajusteaza tensiunea curelei alternatorului daca este nevoie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *