Cum sa scapi gratis de caldura

Ne aflam in mijlocul verii, aceasta aducand cu sine si pe prietenul ei enervant, caldura. O cunosti. E acea tipa care nu te lasa sa dormi, te face sa te misti mai greu si sa te prajesti in masina. Sigur, cei bogati isi permit sa se lupte cu caldura, folosind aerul conditionat si vilele de pe malul marii, insa noi muritorii de rand, trebuie sa facem eforturi pentru a scapa de caldura. Ei bine, gata cu eforturile. Multumita internetului si a unor experimente „dezghetate”, am aflat cateva metode prin care sa reduci discomfortul cauzat de prietena noastra fierbinte.

Apa, atunci cand se evapora, absoarbe cantitati enorme de caldura de prin imprejurimi. Acest efect se numeste „racirea evaporativa” si este mecanismul de baza prin care transpiratia ne ajuta sa ne racorim. Insa, acelasi efect poate fi reprodus fara mirosuri prin simplul fapt ca pui niste apa intr-o cana sau intr-un pahar, si aceasta va raci temperatura din camera. De asemeanea, poti sa folosesti un spray in care sa pui apa, deoarece picaturile fine de apa se vor evapora mult mai usor decat apa pusa intr-un recipient si lasata la temperatura camerei. O alta solutie este sa pui un bol de gheata si apa in fata unui ventilator, ceea ce va duce la o racire si mai puternica a aerului care vine din ventilator.

O alta metoda sa te racoresti pe timp de vara este aceea de a manca condimentat, in special picant. O mancare condimentata te va face sa transpiri, fara a-ti creste temperatura corpului foarte mult. De asemenea, incearca sa mananci cat mai fierbinte, pentru a-ti „pacali” organismul in a-si regla temperatura. Pe langa asta, incearca sa consumi o multime de lichide sau alimente bogate in lichide, deoarece te vor face sa transpiri, lucru ce va reduce in mod natural caldura din organismul tau.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *