Cum scapi de durerile de cap

Gluma spune ca o femeie adevarata scapa de durerile de cap prin divort. De fapt durerile de cap apar in frecvente momente si se asociaza cu oboseala si nu numai. Remediile sunt diverse insa fara sa apelezi rapid la tratamente medicamentoase exista solutii ce te pot ajuta sa combati problema si sa eviti o repetare a situatiei. Iata cateva solutii:

  1. Exercitii fizice. Specialistii recomanda 150 de minute pe saptamana de sport. Nici prea mult caci ai putea de fapt sa intensifici durerea prin efortul prea mare.
  2. Exercitii de respiratie si relaxare. De multe ori creierul nu este corect oxigenat si fara sa ne dam seama nu acordam atentia necesara acestui aspect. Yoga pentru multi este de efect. Respira adanc, fa pauze, corecteaza modul de a inspira si de a expira.
  3. Ceaiurile. Pe langa faptul ca hidrateaza sunt benefice in varii situatii, recomandate pentru o serie de afectiuni. Unele ceaiurile sunt la fel de bune ca si un calmant usor astfel ca pentru durerile de cap ai putea incerca ceaiul de leustean, ghimbir sau de tei.
  4. Hidratarea. Cauza durerilor de cap poate fi si lipsa de hidratare corecta. Oboseala isi spune si ea cuvantul si desi poate nu vei observa efecte imediate pe termen lung este garantat ca vei elimina o cauza din lista. Se recomanda cel putin 2 litri de apa pe zi si atentie in functie de caz- spre exemplu lichidele dulci si cafeaua deshidrateaza foarte repede deci trebuie sa compensezi din start.

Astfel de metode functioneaza insa daca sunt adoptate pe termen lung. Conteaza dieta, o viata sanatoasa si echilibrata. Alimentatia conteaza si ea si mai cu seama cand nu se ofera vitaminele si mineralele necesare organismului durerile de cap sunt minimul posibil a ceea ce vei experimenta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *