Daca ai afectiuni ale pielii, poti fi bolnav!

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca afectiunile pielii pot reprezenta semne pentru probleme mai grave de sanatate. Sa incepem cu inceputul. In primul rand umflaturile mici de pe piele pot indica faptul ca aveti o problema cu alergiile sau chiar ca suferiti de astm.  Aceste umfalturi pot arata precum acneea si au in general culoarea alba sau rosie.

Nu este o problema grava si dispare inainte de varsta de 30 de ani, dar unele cazuri pot fi mai dificile. De asemenea acnnea este un semn pentru schimbarile hormonale. Marea majoritate a adolescentilor se confrunta cu aceasta problema. Daca apare la adulti atunci indica un dezechilibru hormonal sever.

Si petele galbui din jurul ochilor sunt semne de nivel ridicat al colesterolului, ele reprezentand de fapt depozite de colesterol care reprezinta un indicator puternic pentru bolile de inima.  De asemenea stresul poate declansa uneori o eruptie pe piele, care este cunoscuta ca drept urticarie. De cele mai multe ori, aceasta problema se rezolva de la sine, dupa o anumita perioada de relaxare.

Persoanele care se bronzeaza in mod excesiv pot avea probleme mentale. Tinerii care se confrunta cu depresii sau cu probleme de imagine s-ar putea bronza intr-un mod nesanatos, expunandu-se la cantitati periculoase de raze ultraviolete.

Pungile care apar sub ochii nostri uneori pot fi cauzate de oboseala, alergii sau deshidratare.

De asemenea pielea groasa care are aspect ceros, din partea inferioara a picioarelor este cauzata de boala Graves. Este o boala autoimuna care determina o hiperactivitate a tiroidei ce poate cauza probleme cu ochii, un ritm cardiac rapid, transpiratie abundenta, anxietate si leziuni ale pielii.

Atunci cand pielea noastra incepe sa aiba o tenta galbuie exsista o problema la ficat. Aceasta conditie, icter, apare in cazul in care ficatul nu mai functioneaza in parametrii normali, fapt care poate fi un semn de hepatita, ciroza sau chiar cancer hepatic. 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *