De ce sa optezi pentru un termostat inteligent?

saluscontrols.ro

Probabil oricare dintre noi isi doreste sa isi aduca locuinta cat mai aproape de conceptul de “casa inteligenta”. Dotari peste dotari, achizitii peste achizitii, adesea uitam insa de un aspect cu care ne confruntam in fiecare sezon rece. Este vorba despre eficientizarea consumului de caldura, pentru a reduce valoarea facturilor platite in aceasta perioada.

Raspunsul poate fi intr-un astfel de caz tot un gadget inteligent, aliniat conceptului de Internet Of Things. Este vorba de termostatele ambientale inteligente care pot fi controlate prin internet, disponibile in cadrul site-ului saluscontrols.ro 2018. In randurile urmatoare va expun cateva motive pentru care o asemenea achizitie isi merita toti banii.

  1. Economisesti

Perioadele in care locuinta este incalzita inutil pot fi uitate odata ce ti-ai instalat la centrala un termostat inteligent. Chiar daca aceasta dispune din fabricatie de un termostat propriu, setarea acestuia cu propriile preferinte ale fiecarui utilizator nu este de obicei posibila. Rezultatul direct este dat de perioade in care locuinta este incalzita inutil, inregistrandu-se un consum suplimentar de caldura.

Cu ajutorul unui termostat de la saluscontrols.ro situatia se schimba insa. Acesta poate fi programat pentru a porni si opri centrala pe anumite intervale de timp, zilnic, in functie de programul proprietarului.

  1. Ai parte de confort oricand, prin programare de la distanta

Un alt avantaj considerabil si in acelasi timp un motiv pentru care termostatele de la saluscontrols.ro merita achizitionate este faptul ca acestea pot fi controlate simplu si usor, de la distanta.

Modele precum Salus iT500 sau Salus iT600 Smart Home includ posibilitatea conectarii sistemului la internet, acesta putand fi controlat ulterior prin intermediul unei aplicatii compatibile cu sisteme de operare PC, dar si cu dispozitive care ruleaza pe sisteme iOS, Android sau Windows Phone.

Cand se dovedeste utila o asemenea facilitate? Doua exemple simple ar fi urmatoarele, insa nu singurele in care termostatul inteligent salveaza practic situatia:

– Cresti temperatura cu jumatate de ora inainte de a ajunge acasa de la serviciu, prin comanda simpla plasata de pe smartphone. Astfel vei fi intampinat de o locuinta incalzita atunci cand vei ajunge.

– Ai o casa la munte si setezi la fel pornirea sistemului de incalzire cu cateva ore inainte de sosire. In acest fel nu va mai trebui sa apelezi la vecini, prieteni sau cunostinte pentru acest lucru.

  1. Este o investitie pentru viitor

Chiar daca pentru unii pretul unui sistem inteligent de control si monitorizare a caldurii poate parea destul de ridicat, investitia intr-un astfel de termostat isi merita pe deplin toti banii. Treptat, pretul platit pe sistem se va amortiza, prin faptul ca facturile vor avea valori mai mici, consumul de agent termic fiind atent monitorizat si controlat de catre proprietar.

Cum oricine isi doreste sa economiseasca, dar sa aiba parte si de confort deplin in locuinta, un termostat inteligent este alegerea potrivita. Cei interesati de asemenea dispozitive, de modul lor de instalare si functionare sau chiar de o achizitie pot sa acceseze site-ul mentionat – www.saluscontrols.ro – pentru mai multe detalii despre aceste gadget-uri ale viitorului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *